Рицари Тамплиери се срещат на Златните

Мисия Варна

13-05-2011, 10:03

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На 14 май 2011 г. ще се проведе ХІІ-тият Международен Конвент на OSMTH Велик Приорат България.

На него ще присъстват гости – членове на Ордена от Италия, Румъния и Сърбия, в т.ч. Великият Приор на Сърбия, както и членове на Велик Приорат България от Русия, Украйна и Беларус, където българският Орден е Ментор.

На 14.05.2011 г. от 17.00 ч. в хотел "Иберостар Обзор Бийч - Изгрев" ще се проведе открит Събор  на Велик Приорат България. На  церемония, в съответствие с древните обичаи,  с хор с църковна музика ще се приемат Рицари и Дами от България, Русия, Украйна и Беларус. Ще бъдат наградени и граждански лица със заслуги към Ордена. Ще бъде официално представена новата книга от поредицата издания на Велик Приорат България - "Библия” на Гюстав Доре.

Историята на Ордена на Рицарите Тамплиери в България започва през 2002 г., когато първите българи са посветени в рицарство в Австрия, Сърбия и Италия. На 18 август 2008 г. Велик Приорат България е приет за пълноправен член на Ордена на Рицарите Тампплиери на Йерусалим – неправителствена организация със седалище в Женева, със специален консултативен статут към ООН и член на Международното бюро за мир – Нобелови награди.

Днес членове на Велик Приорат България участват в комисии в постоянните представителства на Ордена към ООН – в Женева, Виена и Ню Йорк. Членове на Велик Приорат България са изявени и достойни християни – българи, руснаци и украинци, доказали се в обществото. Основните цели на Ордена са подпомагане на християни в беда и интелектуална благотворителност; намаляване на напрежението на верска основа чрез контакти между различните вероизповедания; взаимопомощ.  Велик Приор на Ордена у нас е генерал-майор (о.р.) Румен Ралчев.