Малки таланти ще творят два дни по време на „Децата на Варна пишат и рисуват”

Животът

20-05-2011, 13:36

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Над 30 деца от варненски училища ще посветят следващите два дни на изрисуването на гигантски букви, които ще бъдат част от Парада на буквите в търговско - развлекателен център Мол Варна, по повод 24 май.

Малките художници са възпитаници на школата по изобразително и приложно изкуство „Палитра” към Общински детски комплекс и ще формират една от творческите групи в рамките на кампанията „Децата на Варна пишат и рисуват”, която ще се проведе на 21 и 22 май в търговския център. С майсторските препоръки на художничката Йорданка Аргирова, която е и техен ръководител, децата ще трябва да се справят с амбициозната артистична задача, в рамките на два дни, да изрисуват 8 гигантски букви, използвайки различни техники на работа с темперни бои.

По време на двудневното арт събитие ще има специални акценти и за талантливите писатели сред децата, като те ще трябва да  премерят езиковите си умения в конкурса за най-добро есе по предварително зададена тема.  Най-добрите произведения ще бъдат публикувани на ВарнаУтре.бг и на www.mallvarna.bg.

Атрактивни предизвикателства за участниците в кампанията „Децата на Варна пишат и рисуват” ще бъдат съревнованието по краснопис и правопис, както и конкурса за най-добра рисунка върху лице.

В неделя, 22 май, за първи път детската публика ще има възможност да се срещне със сладкодумните разказвачи Соня Иванова и Валентин Андонов – автори на „Приказки за малки и големи от Вал и Соня сътворени”.  Водещата на събитието – позната на децата с псевдонима Ели Чудото, ще радва малките писатели и художници със забавни викторини и игри с много награди.

Кампанията „Децата на Варна пишат и рисуват” ще се проведе в специално обособена творческа зона  на четвърти етаж в Мол Варна, на 21 и 22 май, от 14 до 16 часа.