Спектакълът „Бремен” с почетна грамота от Az-Deteto.bg

Животът

26-05-2011, 08:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В навечерието на 9-тия си рожден ден - 29 май, сайтът Az-Deteto.bg отличава с почетни грамоти хора и организации, допринесли през годината със своите добри дела, посветени на най-малките.

В отбора на отличниците е и варненската трупа, създала мюзикъла „Бремен” в ТМПЦ-Варна.

Спектакълът е по мюзикъла „Веселите градски музиканти” от Александър Владигеров (1971). Хореография: Георги “Goosh” Енчев и Биляна Георгиева; сценография и костюми: Мира Каланова, фотография: Симеон Лютаков, текстове на песните: Димитър Димитров, Стоян Радев Ге.К, режисьор: Стоян Радев Ге.К.  

Причината за награждаването именно на този спектакъл е: „Принос към щастливото детство на българските деца”.

Номинацията е предложена от  театроведа и режисьор Елица Матеева, която сподели с екипа на сайта предисторията по създаването на мюзикъла, сложния и самоотвержен процес по практическата реализация на този проект - в есента на 2010 г., творческият и технически състав на ДТ „Стоян Бъчваров” трябваше да се бори за правото си на нормални условия за работа въпреки тогавашното ръководство на новосъздалата се структура, което не допускаше премиерата на „Бремен”. Именно ангажираността на артистите и разказът за този труден период бе в основата на предложението за номинация.

Честито на всички, благодарение на които магията на „Бремен” е факт!