Волен Сидеров: Имаме кандидат за кмет на Варна

Мисия Варна

28-05-2011, 11:36

Снимка:

SOFIA PHOTO AGENCY

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Имаме лице за самостоятелна кандидатура на местните избори във Варна. Не обмисляме коалиции."

Това каза Волен Сидеров днес по време на посещението си в морската столица, но засега не разкри името на кандидата.

Лидерът на "Атака" е във Варна за организационни срещи с местните структури на партията в областта.

Листите за общински съветници ще се доуточняват, заяви Сидеров. Има сериозен дефицит на кадри и никога не може да се каже със сигурност, че когато даден човек влезе във властта, няма да се изкуши, допълни още той.

"Всички партии и организации имат подобен проблем. Въпросът с кадрите е много сериозен", каза Сидеров.

"Атака" не обмисля коалиции на предстоящите местни избори, заяви лидерът на партията. Той обаче призова политическите сили в смесените райони да се обединят и да издигат заедно кандидатури, за да няма кметове от ДПС.

Сидеров отрече да съществува коалиция между "Атака" и ДПС при гласуването на решения в ОбС във Варна. "Коалиция с ДПС няма нито във Варна, нито някъде другаде. За действията на общинските съветници са отговорни местните структури. Листите се определят на местно ниво, никога не съм се месил", каза още Волен Сидеров.

Сидеров заяви, че "Атака" е подкрепила ГЕРБ още през 2009 г. в името на стабилността и реформите и никога не я е оттегляла, но и никога двете партии не са били коалиционни партньори. "Ние нямаме министри, нямаме областни управители, нямаме дори горски", каза Волен Сидеров.

"ГЕРБ си е ГЕРБ, "Атака" си е "Атака". Те не гласуват за нашите предложения. Подкрепата е въпрос на оценка за това кой работи за стабилността на страната", заяви още Сидеров.

Лидерът на "Атака" отрече, че партията се е активизирала точно преди изборите. По думите му мероприятията, митингите и проявите, организирани от тяхното движение, никога не са спирали.

Според Сидеров управляващите имат "комунистическо мислене", защото осъждат преди съда. "Управляващите смесват властите и се подчиняват на комформизъм", заяви той.

Повод за думите му е опитът за забрана на "Атака", подкрепен от американския посланик Джеймс Уорлик. Според лидера на партията това е атака лично срещу него. "Виждам връзка с появяването на американския посланик в парламента, точно когато гласуваха декларацията срещу "Атака". Ако парламентът е дирижиран, означава, че България не е независима страна, не е суверенна", каза още Сидеров.

"Атака" е кауза, не могат да забранят кауза", заяви лидерът на партията. По думите му каузата е интересът на България - да бъде европейска, християнска, независима държава, а не ислямизирана и колонизирана, каквато е в момента.

Относно размириците пред джамията в София Сидеров за пореден път подчерта, че протестиращите са били нападнати от мюсюлманите в храма. "Сега депутатката от "Атака" Деница Гаджева има 7 шева. Тя носи белега на мюсюлманската толерантност на лицето си", коментира председателят на движението.

Волен Сидеров смята, че има шанс за втори тур на президентските избори. Според него би било логично, ако на балотажа се изправи срещу "червения" кандидат, ГЕРБ да го подкрепи.

Председателят на "Атака" заяви още, че все повече хора, включително и много млади, се присъединяват към "Атака".

По въпроса за АЕЦ "Белене" Сидеров не даде категоричен отговор "за" или "против". По думите му първо трябва да се направят изчисления, дали ще бъде рентабилна сделката за България, но световните тенденции сочат, че ядрената енергетика е изгодна.