Над 2200 вече гласуваха за десен кандидат-президент

Мисия Варна

12-06-2011, 13:07

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Над 1400 варненци са гласували до 15 часа в предварителни отворени избори на Синята коалиция за кандидат за президент.

  Още 850 са бюлетините, пуснати в областта. Общо 30 000 избиратели се очаква да пуснат интегрална бюлетина в 700-те секции в цялата страна. Освен членовете на 5-те партии в коалицията да участват в избора за президент и кмет на София са поканени и всички избиратели в страната.

Те ще могат да гласуват до 20 ч. днес. В секциите няма предварителни списъци и те се съставят според участвалите гласоподаватели, които трябва да си носят личната карта.

За кандидат-президент изборът е между политолога Светослав Малинов от ДСБ и икономиста и бивш земеделски министър Румен Христов от СДС.

В София има допълнителен вот и за син кандидат-кмет: общинския съветник Владимир Кисьов от СДС или кмета на столичния район "Лозенец" Прошко Прошков от ДСБ.


Във Варна има 24 секции:

Район „Одесос” – в училищата "Кирил и Методий", "Св.Климент  Охридски", "Димчо Дебелянов", "К.Арабаджиев", ІІІ ПМГ "Акад.М.Попов", "Елин Пелин", "Васил Априлов", "Александър Пушкин" и "Йордан Йовков"

Район „Приморски” – в Медицинския университет, в училищата "Черноризец Храбър", "Ангел Кънчев", "Васил Друмев", "Ст.Караджа", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", "Георги Бенковски" и в читалище "Васил Левски"

Район „Младост” – в училищата "Никола Вапцаров", "Добри Чинтулов", "Неофит Бозвели" и Механотехникума

Район „Владислав Варненчик” – в училище "Стоян Михайловски” и в читалище "Петко Р.Славейков"

Район „Аспарухово” – в читалище „Просвета”