Станишев клекна за вътрешни избори във Варна

Мисия Варна

12-06-2011, 15:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Във Варна ще има предварителни избори за кандидат на БСП за кмет на Варна.

Това заяви днес градският лидер на партията Борислав Гуцанов, който е автор на идеята за вътрешния вот. Няколко месеца бяха нужни на местните червени активисти, за да сломят съпротивата на лидера Сергей Станишев, който не бил съгласен с този механизъм за определяне на кандидата. Гуцанов призна днес, че вътрешният вот във Варна ще бъде уникален за БСП. В останалите общини в страната кандидатите за кметове ще се определят от ръководството на партията.
Засега не е ясно кои ще са номинираните, между които ще избира електоратът на 3 юли. Самият Гуцанов обяви още на 24 май, че ще се включи във вота. Клубовете във Варна пък освен него издигнаха още районния кмет на "Приморски" Пламен Градинаров, както и колежката му от "Младост" Йорданка Юнакова.

Тотална и спешна ревизия на всички общински фирми поиска днес Борислав Гуцанов, който е общински съветник и бивш председател на ОбС. Повод за това стана разкритие на вестник "Народно дело", управляван от съпругата на Гуцанов. Екип на ежедневника засече шефа на "Стопанска и спомагателна дейност" (ССД) Божидар Дочев да използва служителите на общинската фирма за работа по вилата му.

"Този случай е върхът на айсберга и арогантността, която цари в управлението на общинската икономика в последната година и половина", заяви Гуцанов. За пример той използва и общинската фирма "Градски транспорт", в чийто борд на директорите е бил и заради която сега е обвиняем по делото, познато като "Медузите".
"Преди смяната на ръководството на "Градски транспорт", въпреки твърденията за злоупотреби, са правени инвестиции и са купувани нови автобуси. Сега дружеството едва успява да изплаща заплати на работниците си, а програмата за обновление на автопарка е ликвидирана, обясни варненският лидер на БСП. Той беше категоричен, че в ГЕРБ цари абсолютна „кадрова импотентност“. Доказателство за това отново бил шефът на ССД: преди години той бил изгонен от общината, а сега му е поверена грижата за храната на най-малките варненци. Според Гуцанов Божидар Дочев и целият борд на ССД трябва незабавно да подадат оставка.