Енергийният форум остана на тъмно

Мисия Варна

15-06-2011, 21:48

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Без еленергия остана днес Международният енергиен форум, който се провежда в Дома на учените

в  курортния комплекс „Св. Константин и Елена”. Специалисти по атомна, зелена и конвенционална енергия държаха речи на тъмно и без мултимедийните си презентации. Оказа се, че строителна фирма „Пандора” ЕООД извършвала изкопни дейности в района на курорта и прекъснала кабел средно напрежение, собственост на Е.ОН България Мрежи. Без електрозахранване от 9:24 до 10:24 часа останал районът около хотел „Ф. Ж. Кюри” (Дома на учените). „До 11:14 часа всички клиенти бяха захранени поетапно по резервни схеми“, уверяват от Е. ОН.

Строителната фирма, която е работила в изпълнение на Възлагателно писмо на Община Варна за рехабилитация на уличното осветление в курортния комплекс, не е съгласувала изкопните дейности с Е.ОН България Мрежи, в резултат на което е повредила съоръжението на компанията.

Освен материалните щети за над 1000 лева за Е.ОН България Мрежи, аварията причини и неудобство за клиентите на компанията – 18 хотела и почивни станции, 8 заведения за обществено хранене, търговски обекти и битови потребители, обясняват от електроразпределителното дружество.