Ще забогатеем от магистралите, дотогава – хващайте гегата

Мисия Варна

18-06-2011, 16:24

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Успеем ли да построим хубави пътища и магистралите, приходите на държавата ще се увеличат в пъти.

Това заяви в девненското село Падина премиерът Бойко Борисов. Той участва тук  в гореща дискусия за "Бъдещето за България".  Министър-председателят сложи равенство между добрата инфраструктура и по-вискоите приходи от туризъм, транспортни такси и привличане на нови инвеститори.

В същото време Борисов препоръча на младите безработни да се цанят за овчари. Той беше провокиран от въпроса на Галина Шишкова, студентка по международни икономически отношения: "Какво трябва да мотивира младите и образовани хора, за да останат в малките населени места?" 

"Аз съм против това изкуствено мотивиране. Мен, сиракa, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, след това да стана кмет и премиер", каза Борисов. "Ако си активен, винаги ще си намериш мястото. Даром нищо не се дава, а с работа и амбиция те оценяват накрая", отговори на Галина  премиерът и пак даде пример от собствената си биография:  през  5-те години, докато имал охранителна фирма и пазели царя, сам си карал колата, за да няма катастрофи и инциденти. Освен това всяка вечер собственоръчно си я миел вечер. "Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън," уточни Бойко Борисов мисълта си.

Още една рецепта за младите оповести премиерът. Тя пък беше по адрес на българите, заминали да учат и да работят в чужбина: Чрез такива форуми. Ще кажа на младите хора, че имат шанс в България да се развиват и ще ги поканя да се запишат в младежката структура на ГЕРБ, каза Борисов.