Суворово най-после решава проблема с наводненията

Мисия Варна

20-06-2011, 16:06

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шест проекта на обща стойност около 10 млн. лева е спечелила община Суворово по Програмата за развитие на селските райони, съобщи днес кметът инж. Павлин Параскевов.

Досега по програми на Европейския съюз в общината са привлечени 20 милиона лева.

Проектите са за ремонт на улици,  за спортната зала, на канализацията в града и на общинския музей. Общата им стойност е около 10 милиона лева.

Най-накрая проблемът с наводненията в Суворово ще бъде решен. Община Суворово започва изпълнението на проект за корекция на река Девненска в участъка на “Хамам дере”. Финансирането за проекта за борба с наводненията 1 049 698 лева и е по ОП "Регионално развитие" по схемата “Подкрепа на дребномащабни мерки” за предотвратяване на наводнения. "От 176 общини в страната, са одобрени 34 проекта", похвали се кметът Параскевов. Изпълнението на проекта ще продължи две години.
Дължината на дерето, което трябва да бъде почистено, коригирано и облицовано, е над 1,5 километра. С ремонта на коритото ще се увеличи и сигурността на 8-те моста в проблемния участък.

В Суворово започва  и строеж на нова многофункционална спортна зала с 430 места. Проектът е на стойност 3,8 милиона лева и осъществяването му трябва да приключи до април 2012 година.