Опитаха да потулят атентат срещу шефката на съдебните изпълнители

Мисия Варна

21-06-2011, 13:42

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Властите във Варна са се опитали да потулят случая с палежа на колата на Христина Калчева

Запалили са колата на шефката на държавните съдебни изпълнители във Варна Христина Калчева, сигнализира варненец с отворено писмо до министъра на правосъдието и премиера.

Атентатът, на който е станал свидетел в понеделник призори Николай Демирев, е станал на булевард „Владислав Варненчик”, срещу автогарата.

Варненецът бил паркирал до лекия автомобил „Тоyota “Avensis” на Калчева. "Бях потресен от случилото се сутринта и от мисълта, че и собственият ми лек автомобил би могъл да бъде сериозно засегнат", пише той в отвореното писмо.

Съседи му казали, чия собственост автомобилът и го помолили "...да не разгласявам случилото се, което трябвало да остане в тайна, тъй като ръководителя на Съдебно изпълнителна служба е споделил с тях, че същата положила усилия случая да не се разгласява по медии и институции!", пише Друмев.

След като не прочел в медиите за случая, Демирев решил да разкрие истината, защото иначе се "толерира беззаконието и корупция". Инцидентът не е отразен и в служебния полицейски бюлетин.

Пълният текст на писмото:

ДО МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОТВОРЕНО ПИСМО

От

Николай Демирев, с постоянен адрес

в гр.Варна, ул.”Николай Обрешков” №40

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

В ранните часове на 20.06.2011г. беше извършен палеж на чисто нов лек автомобил Тоyota “Avensis” с рег.№ В 7xxx РК, в гр.Варна на бул.”Владислав Варненчик” срещу Автогара Варна. Случайно бях паркирал собствения си автомобил в близост до гореописаното превозно средство. Бях потресен от случилото се сутринта и от мисълта, че и собственият ми лек автомобил би могъл да бъде сериозно засегнат. От съседи разбрах, че собственик на лекия автомобил е ръководител на Съдебно изпълнителна служба при Варненски районен съд. Бях силно изненадан и от факта, че същите те споделиха и ме помолиха да не разгласявам случилото се, което трябвало да остане в тайна, тъй като ръководителя на Съдебно изпълнителна служба е споделил с тях, че същата положила усилия случая да не се разгласява по медии и институции!

Като гражданин на Република България държа правата и свободата ми да бъдат гарантирани и защитавани от справедливи и честни държавни органи в лицето на техните служители. Очевидно от потърсената информация днес в медиите от моя страна – случая е покрит и недостъпен за обществото, с което още веднъж затвърждава създаденото мнение в мен, че държавата ни се основава на „шуробадженащина” и толерира беззаконието и корупция на служителите си – за което ясно и точно говори гореописания случай !?

МОЛЯ ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ГОРЕОПИСАНОТО И ДА ИЗВЪРШИТЕ ПРОВЕРКА ПО СЛУЧАЯ – И ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ !

С УВАЖЕНИЕ:

НИКОЛАЙ ДЕМИРЕВ