Одобриха плановете за улична регулация на 4 местности във Варна

Мисия Варна

29-06-2011, 15:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Плановете за улична регулация на кк "Чайка" и селищните образувания „Зеленика”, „Сълзица” и „Планова” бяха одобрени днес на сесията Общинския съвет.

Проектите са изцяло съобразени с новия Общ устройствен план на града, който предстои да бъде приет.

Регулацията за тези 4 квартала ще трябва да се прави допълнително, тъй като собствениците на имотите там отказват да допуснат тежката сондажна техника в парцелите си. Без проучвания специалистите от „Геозащита” не могат да включат мерки за укрепването на терена в устройствения план.

68 са възраженията, постъпили срещу плана на „Сълзица” - предимно за проектирани улици върху жилищни сгради или пък имоти, оставени без достъп. Половината от тях са уважени, отхвърлени са тези, които са от собственици на незаконни имоти.

Възраженията срещу плана за „Зеленика” също били предимно за ширината на улицата, но повечето от са тях били уважени.

160 са възраженията срещу плана регулацията в „Планова“, но одобрение са получили само 1/3 от тях. Територията на „Планова” е по-голяма и там се налага нуждата от улици с по-висок клас. В бъдеще в тази част на Варна ще се обособи нов квартал на града.

В плана на  „Чайка” е заложен „пробивът” на Кабакум и пътната връзка от „Журналист” до хотел „Ной” ще бъде изцяло асфалтирана. От проекта са изключени имотите под пътя в зоната на свлачището „Трифон Зарезан”.

Без решение отново остана съгласуването на плана за застрояване на жилищна сграда в Слънчев ден, който вече е отхвърлян на сесия на ОбС.