Отменят рок-концерта за Джулая във Варна

Мисия Варна

30-06-2011, 10:12

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рок-концертът в чест на традиционния хипи празник July morning, който беше планиран за 22 часа тази вечер в района на Трета буна, се отменя във връзка с опазване на обществения ред, съобщават от полицията.

В него по план на организаторите трябваше да участват легендарните Кен Хесли – автор на емблематичната песен “Джулай морнинг” и Джон Лоутън – вокал на “Юрая Хиип”. Рок-концертът на Трета буна е изцяло отменен по искане на организаторите.

Кен Хенсли с група "Сънрайз", Джон Лоутън, БТР, Нелко Коларов с Фобос, View point band, Vessy, Rumi, Ralitsa and the boys, Пързалка с Васко Кръпката и Dj Папа Жан щяха да посрещнат първото юлско слънце с концерт на плажа във Варна тази вечер. По план малко преди 6 сутринта на плажа варненци и гости на града щяха да посрещнат изгрева с култовата песен на Uriah Heep "July morning".

1 юли да се почита като Ден на свободния дух и да влезе като официален празник в календара, предложи в края на април депутатът от ГЕРБ Иван Петров. По думите му идеята подкрепят много творци от всички области на изкуството. Идеята за официализиране на първия юлски изгрев всъщност е още от 2007 г. Георги Мархолев и неговата група "Сънрайз" лансираха идеята Джулая да стане официален като 1 май.