SPRITE GRAFFITI JAM

Мисия Варна

02-07-2011, 05:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

На 2 юли за първи път в гр. Варна ще се проведе  JAM - форум за легална изява на графити и ъндърграунд културата в България и предварителен кръг преди провеждането на традиционния Sprite Graffiti Fest в София.

Графити-артисти от цялата страна ще имат възможността да развихрят въобръжението си и да преобразят напълно легално вълнолома на Морската гара във Варна, като го превърнат в най-голямото „платно” за рисуване. Стената, върху която ще се изявяват, е дълга над 150 м и висока над 3 м. Построено е специално скеле за достъп до мястото за изява на всички усчастници. Темата, зададена преди няколко седмици към графити-артистите, която ще провокира тяхното въобръжение, е „Черноморски чудовища” (Black Sea Monsters).

Изявата се организира от Каска Маска и Младежка неформална група „Аморфа” и е част от стартиралия на 24.06 младежки фестивал „FUN CITY”.  JAM се провежда със съдействието и подкрепата на Sprite, Община Варна, Пристанище Варна, магазини „На тъмно”, Монтана-Испания, „Лорка”, „Планекс” и „Екопак”.

Учатие в  JAM ще вземат някои от най-добрите графити-артисти от страната, а също и много млади таланти, почитатели на градското изкуство. Специално поканението за събитието гости от чужбина ще направят демонстрации на последните тенденции в рисуването със спрей. Предвидени са различни „работилници” и демонстрации, които да дадат възможност за изява на хората с по-малко опит в градското изкуство. Най-малките ще могат също да се включат в инициативата на специална детска стена.

Заповядайте да проследите битката между най-добрите графити-артисти!

За Sprite Graffiti  

Целта на организаторите и на основния партньор на инициативата – Sprite, е графити фестивалът да се превърне в своеобразна подготовка на „райтърите” за Националния фестивал – Sprite Graffiti Fest. Sprite Graffiti Fest се провежда ежегодно от 2003 г. Неговата цел е да даде възможност за изява на младите графити-творци и да насърчи интереса към “аерозолното” изкуство. Sprite Graffiti Fest събира на едно място групи и графитисти от цялата страна, които рисуват в различни стилове и на различни теми. Всяка година събитието се превръща в център на алтернативните общества и събира хиляди почитатели от цялата страна. Тази година Sprite Graffiti Fest ще се проведе на 10 септември в гр. София.