Млади психолози търсят доброволци във Варна за "брейнсторм" трейнинг

Мисия Варна

04-07-2011, 08:58

Снимка:

СНИМКА: clipartheaven.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Сдружение на младите психолози в България набира млади доброволци между 17 и 35 години, които да бъдат обучени за тренинг водещи с акцент на метода „брейнсторминг”(мозъчна атака).

Обучението е изнесено, двудневно и ще се проведе в периода юли - август.

След успешното завършване на обучението доброволците ще  проведат тренинги с ученици и студенти за повишаване на мотивацията и чувството за принадлежност.

Фокус на тяхната работа ще бъде и проучване на нагласите на младите хора за живот и реализация във Варна. Добрите страни, конструктивни идеи за развитие на нашия град, за създаване на по-добри условия на живот и реализация ще бъдат акцент.

Резултатите от проучването ще бъдат публикувани в брошура. Тя може да даде полезна информация при планиране на дейности на Консултативния Младежки Съвет към община Варна.

Ще се създаде първия в България “Pool of trainers”.

Европейската практика показва, че базата данни с обучените за треньори доброволци се използва ефективно не само на общинско, но и на национално ниво.

Младите доброволци се утвърждават като специалисти и подпомагат катиерното си развитие. База данни с досиетата на обучените доброволци ще бъде предоставена на Дирекция Младежки двеейности, която ще ги кани за участие в различни дейности и инициативи.

Актуална автобиография и снимка изпращайте на e-mail: [email protected]

Дейността се реализира по проект "Варна - привлекателна за младите хора", финансиран от община Варна - „МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ – 2011”. Партньори по проекта са СОУ „В. Друмев” и ПГСАГ „Васил Левски”.