Почивка или работа - въпрос на лично усещане

Архив Варна

10-07-2011, 06:47

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - 10 юли 

Слънце в Рак 

Луна в Скорпион
Фаза:
Нарастваща Полупълна 
9 лунен ден 

Число на деня 3

Карта Таро
на декадата
3 чаши

Настроението ще е спокойно и хармонично, подправено с грижа, внимание и взаимност във взаимоотношенията с околните.

Удоволствие ще ни достави да се чувстваме нужни на другите и да им предложим помощ и подкрепа. А най-голямата награда за проявената щедрост и внимание ще бъде благодарността им, независимо дали е изразена с думи, подаръци или дребни жестове. Прекрасен ден за покупки – ще ги направите с удоволствие, а и изборът ви ще бъде съвсем удачен. Все пак, постарайте се да контролирате разхода на ресурси и не надценявайте възможностите си.

Ако през седмицата не ви е останало време да прецизирате работата си, сега можете да го сторите на спокойствие. Онези от вас, които имат щастието да работят онова, което обичат или са превърнали хобито си в работа, ще изпитат истинско удоволствие от възможността да поработят на спокойствие.

През целия уикенд онези от вас, за които са актуални писането, обучението и преподаването, или които се изявяват професионално в сферата на медиите и рекламата, ще имат възможност да напреднат в работата си и да увенчаят усилията си с успех.

В неделя почивката ще е по избор. Ако сте ангажирани с бизнес или научни проекти, не пропускайте възможността да постигнете качествен напредък в работата си. Имате реални шансове да получте допълнителни печалби или да установите нови полезни делови контакти.

В общуването бъдете максимално конкретни, не бягайте от поемането на отговорности, а в случай че сте поели такива, постарайте се да ги изпълните.
В личните взаимоотнощения сега е време за укрепване на доверието, стига да успеете да контролирате емоционалните изблици. Фактите сега ще имат по-голяма тежест от емоциите, а красноречието ще е по-силно въздействащо от умението да намирате красиви фрази.

Здраве, хранене и красота

Луната в Скорпион е изключително благоприятна за лечение на заболявания на гърлото, гласните струни и горните дихателни пътища. Потърсете помощта на алтернативни специалисти - билковите комбинации и хомеопатичните препарати, приготвени сега, ще имат мощна лечебна сила. Можете да проведете пречистващи организма процедури с билкови чайове и вани, масажи с етерични масла и водни процедури. Периодът обаче не е много подходящ за почистване на кожата, особено на лицето.

Избягвайте консумацията на непознати храни и продукти, които никога не сте употребявали. Организмът ще реагира остро на всичко необичайно за него.

Опасно е преяждането, но и твърде ограничаващите диети също могат да причинят стрес на физическо и емоционално ниво. Придържайте се към прости и добре познати храни, хапвайте често, но в малки количества.

Тренировките, изискващи голям разход на енергия, оставете за работната седмица - сега е време за почивка. С релаксиращи практики ще постигнете по-добър тонус и няма да рискувате здравето си.