Варненски доктори мачкат в мондиал за медици

Спорт

13-07-2011, 21:05

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Двамата възпитаници на Медицинския университет на Варна - д-р Надя Друмева и д-р Кямуран Аксой, под треньорството  на бившия преподавател от МУ Момчил Проданов, достойно заявиха  претенциите си на стадиона в своите дисциплини.

Надя Друмева завоюва два медала на състоялите се 32–ите Световни игри за медицинско здраве от 2 до 9 юли в Лас Палмас, Гран Канария ( Испания) .

Мондиалът в Лас Палмас сбъдват мечтата на Надя - 3-то място на дълъг скок, а среброто грабва  с участието си във високия скок .

Надя Друмева е завършила средното си образование в Спортното училище в Русе, продължава образованието си в МУ - Варна. По време на следването си ежегодно заема челни места в различни надпревари, като носи медали  за университета от републикански студентски първенства.

Друмева печели с лекота златото от републиканските и Балкански първенства, като достойно оправдава доверието и вложения труд на треньора Момчил Проданов. През годините Проданов е тренирал мнозина спортисти, които достойно представят университета в страната и чужбина.

Друг негов възпитаник също премери сили на стадиона в Лас Палмас, Д-р Кямуран Аксой в своята дисциплина – бягане на средни разстояние 400 и 800 м, като успя да се пребори с конкуренцията си от Германия и да извоюва бронза за страната си.