Освобождавайте емоционалното напрежение постепенно

Архив Варна

14-07-2011, 02:58

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - 14 юли 

Слънце в Рак
Луна в Козирог
13-14 лунен ден

Число на деня 7

Традиционно Луната в Козирог не предполага ярки изблици на емоции, но този път Пълнолунието внася жар в иначе склонната към стереотипи Козирожка Луна.

И за разлика от друг път, нейната вътрешна ранимост вероятно ще намери израз, без да се крие зад каменната си маска на безразличие. Посрещната от суровата обстановка, породена от жестоката битка между титаните Сатурн, Уран и Плутон, в която сега и Венера, позабравила ролята си на дипломат и миротворец, внася напрежение, Луната бързо ще се ориентира, подхранвайки настойчивите претенции с желязна воля, решителност и липса на съчувствие. Така че, ако до вчера сме успявали да прикриваме настроения и емоции, днес това ще ни се отдава все по-трудно и техният изблик може да бъде спонтанен и непредсказуем. Ключът към благоприятния изход от тази критична ситуация е постепенно, а не рязко освобождаване от емоционалното напрежение. Обмислете много добре причините за недоволството си и само ако те влизат в разрез с генералните ви цели, си позволете да им дадете израз.

Опитайте се да съпоставите всичко, което става вътре във вас и около вас, с основните си жизнени приоритети. Онова, което пречи на тяхното осъществяване, може да бъде принесено в жертва. С всичко друго ще се наложи да се съобразите и да потиснете желанието си да отстраните пречките пред себе си с един жест или постъпка. Потърсете личния си принос и отговорност във всяка ситуация, която не ви удовлетворява - това сега едва ли ще ви помогне, но ще ви спести много грешки за в бъдеще, а и ще ви помогне да внесете корекции там, където това е необходимо и възможно.

Отложете дела и ангажименти, които налагат взаимодействие с институции и представители на властта за следващата седмица, а романтичните срещи и светските събития - за уикенда.

Работа и бизнес

Деловият живот днес ще бъде напрегнат, взаимоотношенията между колеги, шефове и подчинени със сигурност не могат да бъдат определени като спокойни и щадящи самочувствието и авторитета ви. Приемете спокойно нарежданията и изискванията на ръководителите си и в никакъв случай не си позволявайте да коментирате тяхната целесъобразност. Претенциите на институции, организации, банки и държавната администрация могат не само да вгорчат деня ви, но и да имат сериозни последствия за бизнеса ви, в случай че не бъдат удовлетворени своевременно. Сега не е моментът да търсите кредити и финансиране - условията ще бъдат съсипващи. Бъдете изключително предпазливи при разпределението на бюджета си и разхода на средства

Здраве, хранене и красота

Периодът е изключително неблагоприятен за здравето. Имунитетът и жизнените сили са занижени, а способностите за възстановяване - забавени. Могат да се обострят текущи неразположения, а стари хронични заболявания да напомнят за себе си. Необходимо е стриктно да спазвате предписанията на вашия лекар или лечител. Категорично избягвайте всякакви хирургични операции и агресивна намеса в дейността и функциите на организма, освен в животоспасяващи ситуации. Посощение при зъболекар може да предизвика усложнения. Уязвими са костите, ставите и сухожилията, както и кожата. Денят не е подходящ за козметични процедури, освен за дълбоко подхранващи маски с глина и естествено придобити земни минерали.

В менюто следва да спазвате умереност и дори аскетизъм. Сега можете бързо да се освободите от излишни колограми, без това да повлияе зле на психиката и физиката ви.