Вратар разкри корупция в родния ни футбол

Спорт

15-07-2011, 13:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Записалият 32 мача в Бундеслигата с екипа на Вердер вратар вероятно, макар и не достатъчно точно, намеква в изказването си за мачовете с Литекс през сезон 2009/2010.

Бившият вратар на Черноморец Паскал Борел даде доста смущаващо интервю за впечатленията от престоя си в България. Германецът игра с екипа на "акулите" от 2009 година до това лято. Той заяви за "Билд", че корупцията у нас е с огромни мащаби и освен това БФС помага на определени отбори да спечелят титлата.

"Корупцията в българския футбол е огромна. Веднъж трябваше да играем срещу отбор, който бе подкрепян от БФС в борбата за титлата. Тогава бяха отсъдени две дузпи в наш ущърб, а освен това изгониха и двама играчи от нашия отбор. Също така, футболистите масово залагат на двубоите, в които играят", твърди Борел.

 Записалият 32 мача в Бундеслигата с екипа на Вердер вратар вероятно, макар и не достатъчно точно, намеква в изказването си за мачовете с Литекс през сезон 2009/2010. На 7 ноември в Бургас ловчанлии, които впоследствие станаха шампиони, биха с 2:1, като в края на мача бяха изгонени Цонков и Дянков от домакините. През пролетта Литекс би с 2:0 и направи сериозна крачка към титлата. Хайри от Черноморец бе изгонен. Ивелин Попов откри след нарушение в атака, а Нифлор се разписа от дузпа.