Поляци точат ножа на Литекс за Шампионска лига

Спорт

15-07-2011, 19:24

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Първите мачове между двата отбора са на 26/27 юли в Ловеч, а реваншите - на 2/3 август в Полша или Латвия.

Ако Литекс отстрани черногорския шампион Могрен, ще срещне победителя от двойката Сконто - Висла (Краков) в третия предварителен кръг на ШЛ. Това отреди тегленият днес жребий в Нион. Първите мачове между двата отбора са на 26/27 юли в Ловеч, а реваншите - на 2/3 август в Полша или Латвия. Литекс беше непоставен в този кръг и избегна съперници като Копенхаген и Динамо (Загреб).
Първият мач между Сконто и Висла завърши с минимална победа за полския шампион с 1:0 в Рига и се очаква именно той да е противник на оранжевите. Литекс и Висла, където играе българският национал Цветан Генков, вече премериха сили в контрола на 25 юни в Холандия. Тогава ловчанлии загубиха с 1:2, а двата гола за поляците отбеляза именно Цветан Генков.

Левски ще се изправи срещу победителя от двойката Тирана (Албания)/Спартак Търнава (Словакия) в третия предварителен кръг на Лига Европа. Мачовете на "сините" са на 28-и юли и 4-и август, а 26-кратният шампион на България ще е домакин в първата среща.

Също в трети кръг на Лига Европа при положение че Локомотив (София) отстрани македонския Металург, ще срещне победителя от двойката Шльонск (Вроцлав) - Дънди Юнайтед. Първият мач между двата отбора ще се играе на 28 юли в София, а реваншът е предвиден за 4 август в Шотландия или Полша.
Първата среща между поляците и шотландците завърши 1:0 за Шльонск. Локомотив (Сф) пък постигна нулево равенство при гостуването на Металург в Скопие.