Турнир по плажен футбол за деца започва в Шкорпиловци

Спорт

15-07-2011, 21:45

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Откриването е в 9 часа на 16 юли на централния плаж в комплекса, а закриването - в неделя, 17-ти - след последната среща, около обед

Детски турнир по плажен футбол започва в събота в Шкорпиловци.

Откриването е в 9 часа на 16 юли на централния плаж в комплекса, а закриването - в неделя, 17-ти - след последната среща, около обед.

Организатори са Община Долни Чифлик и Българският футболен съюз - Комисия по плажен футбол. В първия международен турнир по плажен футбол за деца ще участват 6 отбора, съобщи кметът на Долни Чифлик - Борислав Натов. Два от отборите са от руски ученици - "Сборная" на оздравителния лагер на правителството на Москва в Камчия и тим от летовници в хотел "Ескана" в Шкорпиловци. Четири отбора ще представят България, те са: на Министерството на вътрешните работи - сборен отбор на деца, останали без родителски грижи, още един отбор от София, тим от Бургас и представителен отбор на Община Долни Чифлик.

На турнира се очаква да присъства шефът на БФС Борислав Михайлов, както и представител на УЕФА, който отговаря за плажния футбол в Източна Европа.
Организаторите обясниха, че този турнир ще бъде традиционен, като за следващата година ще бъдат поканени отбори от Германия и Македония.
Предвиден е и демонстративен мач между варненските спортни журналисти и представители на организаторите.