Спокойно и ведро настроение

Архив Варна

16-07-2011, 10:52

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на уикенда - 16-17 юли 

Слънце в Рак
Луна във Водолей
16-17 лунен ден

Уикендът ще предостави шанс на онези, които под въздействие на Козирожкото пълнолуние са изяснили приоритетите пред себе си и са готови последователно да отдадат сили и енергия за постигането на целите си. Колкото по-прагматични и ясно формулирани, толкова по-осъществими ще бъдат те. Сега част от тях се превръщат в стабилни намерения, за чието осъществяване могат да бъдат направени знакови постъпки. Ако сте формулирали важни житейски цели пред себе си и сте си поставили определени задачи за тяхното постигане, използвайте съботния ден, за да започнете тяхната реализация.

Нови идеи, изненадващи обаждания и предложения могат да ви извадят от познатите стереотипи. Подходете към тях като към възможност да промените обичайния си начин на действие - това със сигурност ще обогати живота ви. Не се притеснявайте да експериментирате, дори това да ви се струва рисковано - до края на деня ще имате напълно обективна представа доколко нововъведенията са адекватни. Намерете баланс между реализъм и оптимизъм и усилията ви, независимо в какава посока са насочени, ще имат гарантиран успех.

Стабилност и надеждност са ключовите думи за периода и те ще търсят своето проявление във всички сфери на живота. Макар и почивни, дните създават идеални предпоставки за задълбочена работа, изискваща концентрация и внимание към детайла.

Неделният ден посветете на себе си. Ще можете най-после да се заемете с онова, което дълго сте отлагали или за което не сте намирали време. Всичко, което изисква влагане на творчески способности, ще ви се отдава леко, а резултатите ще ви накарат да се гордеете и то с право. Посветете и достатъчно време на семейството си, особено на децата. Игрите и забавленията с тях ще ви освежат и подмладят, а и ще подхранят с радост и взаимност връзката помежду ви. Радостни мигове очакват и онези, които изберат да се помотват безцелно в компанията на близки приятели или намерят благоприятна възможност да обсъдят идеите си със съмишленици.

Здраве, хранене и красота

Спокойното и ведро настроение ще се отрази благоприятно и на психиката, и на физиката ни. Идеален момент за стартиране на нова здравословна програма, която ще следвате с усърдие и дисциплина. Резултатите няма да закъснеят и ще бъдат повече от удовлетворителни. Периодът е подходящ за посещение във фризьорски салон - ще можете да придадете желаната форма и цвят на прическата си, а ако позволите на вашия стилист да внесе малко екстравагантност в обичайния си вид - няма да съжалявате. Грижите за кожата, насочени към почистване и отстраняване на недостатъци по нея, също ще имат видим ефект.

Менюто трябва да е умерено - не преяждайте, но и не гладувайте. И в двата случая ще лишите организма от възможността да възстанови силите си след екстремалния енергиен разход по време на пълнолунието. Консумирайте повече зеленчуци и растителни мазнини, а месото и рибата ограничете.