Таланти на Черно море спечелиха турнир по футволей

Спорт

17-07-2011, 16:10

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шампионите Димитров и Михайлов ще представят България на голям международен форум още това лято, казаха от федерацията по футволей

Кристиян Димитров и Петър Михайлов спечелиха втория турнир по футволей, който се проведе през уикенда във Варна.

Двамата са юноши на Черно море и през новия сезон ще играят в Елитната група до 19 години. Талантите на моряците надиграха на финала тандема Радо Монев и Калоян Цветков с 2:0 гейма и по този начин вдигнаха купата на второто издание от поредицата турнири в този атрактивен спорт.

Монев и Цветков пък обраха аплодисментите на публиката с най-много атрактивни отигравания. В полуфиналната среща Димитров и Михайлов надиграха трудно с 2:1 гейма своя треньор в академията на Черно море - Валентин Станчев, който започна надпреварата в тандем със сина на бившия национален селекционер Стойчо Младенов - Александър Младенов. Но поради ангажименти бившият играч на Херта (Берлин) не успя да пристигне за финалните срещи, за които Станчев - Младенов бяха сочени като фаворити за спечелването на турнира. По този начин Вальо Станчев довърши състезанието със своя син Ивайло.

В другата полуфинална среща Монев и Цветков победиха шампионите от миналото издание на турнира Тошко Каменов и Бекир Расим-Близнаците също с 2:1 гейма. В спора за третото място Станчеви - баща и син, спечелиха срещу Близнаците по категоричен начин с 2:0 и взеха бронзовите медали.

Председателят на Федерацията по футволей Евгени Петков заяви, че шампионите Димитров и Михайлов ще представят България на голям международен форум още това лято.

Стана ясно още, че до края на летния сезон са предвидени още минимум 2 турнира, в които ще се включат двойки от цялата страна.