Ръгбистите очакват стадион „Локомотив“ да се напълни

Спорт

22-07-2011, 20:28

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Специално за бенефиса във Варна ще пристигнат президентът на родната федерация по ръгби Любомир Стоичков, генералният секретар на централата Георги Маринкин, както и други официални гости.

Златното поколение на варненското ръгби ще си даде среща в бенефисен мач.

Шоуто започва утре точно в 17 ч. на стадион „Локомотив". В двубоя един срещу друг ще се изправят легендите в този спорт от морската столица и националния отбор на България от далечните 1986 - 1993 г. За домакините на терена ще излязат Пламен Киров, Антон Атанасов, Румен Пишманов, Румен Стефанов, Кирил Марчинков и други. Това е част от състава, който донесе и титла на Варна в държавното първенство през 1990 г. За националния тим ще играят звездите от онова време Людмил Станков, Димитър Димитров, Станчо Станчев, Жоро-Веселин Михов, Любо Ялъмов и други. 

„Някои от нас не успяха да се сбогуват с ръгбито чрез бенефис, когато прекратиха активна състезателна дейност. Така че този мач е прекрасна възможност да го направят години по-късно", сподели треньорът на ръгби клуб „Варна" Пламен Киров.

Специално за бенефиса във Варна ще пристигнат президентът на родната федерация по ръгби Любомир Стоичков, генералният секретар на централата Георги Маринкин, както и други официални гости. „Всички приеха поканата с голям ентусиазъм. Надявам се и повече хора да дойдат на стадиона, за да изпратят подобаващо нашето поколение", заключи Киров.