Радостни преживявания и моменти

Архив Варна

23-07-2011, 07:09

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на уикенда 23-24 юли

Слънце в Лъв
Луна в Телец

22 лунен ден

Число на деня 7

Карта Таро на декадата
4 чаши

В събота Слънцето преминава в знака Лъв и в живота ни ще навлязат вълнуващи емоции, радостни преживявания и моменти, както и повече амбиции и желание да дадем израз на своята ярка индивидуалност.

Ще започнем да се чувстваме уникални и неповторими, преизпълнени със самоувереност и достойнство. Разбира се, ще наблюдаваме и негативните проявления на този знак, като проява на гордост и сила, демонстрации на щестлавие, пренебрежение и високомерие към хора с по-ниско социално положение. Въпреки това обаче актовете на щедрост, дори когато са направени, за да подчертаят нечия значимост, ще зарадват мнозина.

През настоящия уикенд тези тенденции ще бъдат канализирани през потока на земната стихия на Луната в Телец. Това означава, че в общия случай той ще протече спокойно и хармонично и ще ни даде възможност да отдъхнем след напрегнатите дни в края на работната седмица. Ще можем да се възнаградим за положените усилия с удачни покупки, подчертаващи нашето благополучие и индивидуалност. Неуредици по финансови въпроси изведнъж ще могат да бъдат изяснени и решени с деловите партньори и членовете на семейството. В случай че сте решили да се посветите изцяло на почивката, изберете традиционни начини и места. Отдайте предпочитанията си на отдих сред природата или кулинарни удоволствия.

Ако пък все още горите от желание да удовлетворите амбициите си, продължавайте с усърдие да работите по основните си проекти. Самоувереността ви ще подхрани и вярата на околните към вас. Идеален момент за кариеристите, които дори по време на почивката си правят всичко възможно да подобрят статуса си и финансовото си положение.

Вечерните часове на съботния ден могат да ни изненадат с приятни жестове, подаръци или друг вид отплата за положените усилия и грижи, а така също и с щедри предложения, които не бива да бъдат отказвани.

Неделята ще ни предостави възможности за истинска почивка – без да бързаме за никъде, ще можем да се насладим на простички и достъпни радости. Настроението ще бъде практично и ще ни позволи да задоволим основните си потребности без излишен разход на средства и сили. Все пак Слънцето в Лъв ще напомня за себе си, като привлича вниманието ни към нови развлечения, приключения и авантюри. Условията и условностите ще пробуждат желание за неподчинение, а авторитетите, особено ако настояват да бъдат признавани като такива, ще бъдат подлагани на съмнение. Затова пък интимните отношения ще се радват на особено внимание. Лекотата в общуването и желанието за взаимност ще позволят на влюбените да постигнат пълно единение и хармония помежду си.

Здраве, хранене и красота

Луната в Телец предполага забавяне на темпа на живот, повече почивка, хубава и пълноценна храна. В събота задължително се наградете с нещо сладичко - сега това няма да се отрази зле на фигурата ви и ще подхрани доволството ви от живота. Консумирайте повече мляко и млечни продукти. Зеленчуците трябва да са преминали през термична обработка. Избягвайте сурови и студени храни.

Грижите, които положите сега за себе си, ще имат очевиден и траен резултат. Подхранете кожата, оформете маникюра и педикюра. Изключителна полза и забележителен резултат за кожата ще имат антистресови процедури, успокояващи маски, подхранване с витамини и минерали и маски, в чийто състав присъстват цитрусови киселини. Посещение при фризьор и особено подстригване на косата ще ви даде възможност да подобрите не само външния си вид, но и  да постигнете  душевно равновесие.