Черно море спечели турнира на „Младост”

Спорт

24-07-2011, 20:35

Снимка:

chernomorepfc.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На финала младите "моряци" надиграха Черноморец (Бургас) с 1:0.

Юношите на Черно море, родени 1995 г., спечелиха първия международен турнир по футбол за купата на кмета на Варна. Турнирът, който се проведе през уикенда, бе първата спортна проява на новия спортен комплекс "Младост". На финала младите "моряци" спечелиха срещу Черноморец (Бургас) с 1:0. В надпреварата се включиха 4 тима, като два от тях бяха от школата на Черно море. Родените 1995 г. с треньор Радо Боянов играха под името Черно море - 1, а тези през 1996 г. с наставник Иван Николов - Черно море - 2. Другите два тима бяха Черноморец (Бургас), набор 1995 г., и юношите от същата възраст на кипърския Никозия, които са на лагер в Албена.

В първата си среща Черно море - 1 победи с 4:0 Черно море - 2 и по този начин стигна до финал, където не остави шансове на своя съперник и стана първият шампион на новия стадион „Младост".

Лично кметът на Варна Кирил Йорданов връчи купата на футболистите на Радо Боянов, като им пожела още по-сериозни успехи и в предстоящото първенство в Елитната юношеска група до 17 г..

„Получи се равностоен мач, с много технични отигравания. Имаше много голови положения и пред двете врати, но ние успяхме да реализираме едно от тях. Черноморец е силен отбор и се радвам, че успяхме да го победим. След този успех момчетата ще влязат в шампионата с по-голямо самочувствие, след успеха на един от най-силните отбори, който ще играят в Елитната юношеска група до 17 г.", сигурен е наставникът на шампионите Радо Боянов.

Той сподели още, че тревното покритие на стадиона в „Младост" е страхотно и футболистите са изпитвали истинско удоволствие от играта на такъв тревен килим.