19 души са спасени от удавяне днес в бурното море

Мисия Варна

25-07-2011, 20:21

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Само на кк "Златни пясъци" спасителите са извадили от водата 15 чужденци - предимно германци и скандинавци.

Деветнайсет души са извадили спасителите от водата днес без нито една жертва,  съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1, които се грижат за медицинското обслужване по плажовете.

Никой от спасените не е с опасност за живота, но при всички случаи се е наложила намеса на медицинските екипи. Най-сериозно е било състоянието на чужденец, чието рамо се е извадило от удара на вълната, мъжът има и травма на гърба.

През целия ден морето беше бурно и навсякъде предупредителните флагове на спасителните постове бяха червени, т.е. забранителни за влизане във водата.

Въпреки това курорстистите и най-вече чужденците, са пренебрегвали масово забраната.

Само на кк "Златни пясъци" спасителите са извадили от водата 15 чужденци - предимно германци и скандинавци. Всички са били възрастни и повечето са били под въздействието на алкохол.

Медицинските екипи на ДКЦ1 и спасителите са задържани на работа до 18 часа.

Последните двама са спасени в 17.20 часа - деца на възраст между 12 и 15 г. от близкия лагер, решили да се топнат във водата без придружител.

В кк „Св. Константин и Елена“от бурното море са спасени четирима души.

Преди обед руснци - баща и дете с пояс са влезли и след няколко минути и двамата почват да се давят. Други двама са били завлечени следобяд от вълна, докато са стояли на вълнолома. И четиримата са добре, без наранявания.

По градските плажове днес не е регистриран нито един инцидент.

От спасените няма откарани в болница, медиците са указали помощ на място.