Истерия за спортната зала! Разграбиха 5000 билета за 30 минути

Спорт

26-07-2011, 09:41

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: Най-интересното от вестник "Новинар" на 26 юли

„Новинар” пише днес за истерита, която предизвика раздаването на безплатните пропуски за откриването на новата спортна зала в столицата – „Арена Армеец София” на 30 юли от 17 часа.

Вчера хиляди запалянковци се редиха няколко часа на опашки, за да се сдобият с един от 5000-те пропуска, пуснати за зрителите, но повечето от тях си тръгнаха разочаровани още преди обяд. Билетите за откриването бяха разграбени за около 30 минути, въпреки че хората бяха принудени на няколко пъти да чакат пред затворените каси, тъй като временните количества се изчерпваха. Отначало работещите 4 каси на съоръжението раздадоха за по-малко от 10 минути 1000 билета. Следващите около 1700 бройки бяха пуснати след около 30 мин, а по-късно бяха доставени и последните 2300 пропуска.

Така откакто отвориха касите в 10 часа, до 11,30 часа всички налични количества за зрителите бяха изчерпани и останалите на опашките хора си тръгнаха с празни ръце. Само многобройното полицейско присъствие пък предотврати по-неприятни сцени около съоръжението.

Не липсваха и такива, които заподозряха измама и по-малко доставени бройки от официално обявените 5000 билета. Различни институции, учреждения, както и строителите от „Главболгарстрой” също бяха уважени с пропуски. Заради огромния интерес веднага след като билетите бяха изчерпани, шефовете се събраха на спешно заседание, за да потърсят начин да бъдат пуснати допълнителни.

От Министерството на спорта пък признаха, че са получили заявки за над 20 000 билета от различни институции, но бройките им са били значително орязани. „За съжаление залата не може да се разтегне и е нормално много хора да останат отвън, коментираха от МФВС за „Новинар”. – За нас обаче е по-важна безопасността на хората и за да няма мелета в деня на откриването, билетите бяха пуснати по-рано и влизането ще става организирано”, допълниха от ведомството на Свилен Нейков.