Тони Луков: Повтаряме 1999-а

Мисия Варна

27-07-2011, 23:09

Снимка:

Днес+

Автор:

ВАРНАУТРЕ

Всичко от Автора

Журналистът Антон Луков представи кандидатурата си за кмет на Варна.

Това, което се случи през 1999 година много напомня на сегашната ситуация,

заяви журналистът Антон Луков, който днес официално обяви кандидатурата си за кмет на Варна.  Аналогията му е заради предизвестената победа на СДС-кандидата тогава Добрин Митев, който за малко не спечели на първи тур, а на втория загуби от Кирил Йорданов.  Целта на Луков е смяна на „модела Варна“: 300 души изсмукват благата, създавани от 300 000 жители.

Според кандидат-кмета новата обществена поръчка за 190 милиона лева за пътища, огласена днес, говори за страх от страна на управляващия Кирил Йорданов. С тази обществена поръчка "следващият кмет не може да управлява независимо, тъй като се връзва бюджетът и интересите на града с фирмите, които ще спечелят обявената поръчка”, обясни пък Юлиян Гендов (бивш зам.-областен управител) – член на инициативния комитет на Луков. В него участват още  Жоро Степа, още един бивш зам.-областен - Огнян Спасов, председателят на синдиката КТ „Подкрепа“ в бившата Корабостроителница Росен Теодосиев, председателят на Българско- украинското дружество „Черноморие – Варна“ Татяна Ботева, известният хирург доц. Яко Кузманов и студентите Силвия Терзиева и Сергей Петров.

Да подкрепи кандидата за кмет във Варна беше и борецът Александър Томов, носител на три олимпийски медала, петкратенсветовен шампион, и петкратен европейски шампион по класическа борба.

Антон Луков  очаква подкрепа от три десни политически партии, но се надява на рамо и от центристки партии.