Погрижете се за душевния си комфорт

Новините

28-07-2011, 11:52

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня 28 юли

Слънце Лъв
Луна  Рак
27 лунен ден

Денят ще започне спокойно и мнозина ще пожелаят да останат по-дълго в обятията на Морфей.

Ако това е възможно, удължете почивката си и посветете сутрешните часове на отдих и релаксация. Послушайте хубава музика, погрижете се за душевния си комфорт по начин, който успокоява ума и подхранва фантазиите ви. Идеален момент за провеждане на медитации и духовни практики.

Дано да успеете да постигнете вътрешно равновесие, защото с напредването на деня е възможно резки и неочаквани обрати да внесат напрежение и да променят обичайния ход на събитията. Емоционалното състояние ще стане по-неустойчиво и, за да избегнете стреса, ще е нужно да съхраните оптимизма си, като се придържате не толкова към рамките на текущите ситуации, колкото към по-далечни перспективи.

Домашни дела,  здравословни проблеми на деца или родители и семейни конфликти могат да станат причина да промените плановете си за деня. Днес не е най-удачното време за покупки за дома и решаване на семейни конфликти. Стари неприятности и емоционални рани могат да напомнят за себе си. Постарайте се да се освободите от тях – злопаметността вреди преди всичко на вас. Намаляващата Луна ни приканва днес да простим и да оставим старите болки в миналото, да се освободим от всичко, което угнетява душата ни и ни пречи да постигнем истинска емоционална стабилност и свобода.

Работа и бизнес

Денят не предоставя благоприятни предпоставки за стабилен напредък в работата и бизнеса. Дела от личен характер ще занимават съзнанието ви и ще ви пречат да се концентрирате. В случай, че не можете да си вземете почивен ден, изберете рутинна работа, която не изисква от вас внимание и съсредототчаване. Внимавайте при работа с документи - възможни грешки и неточности сега могат да ви причинят главоболие в бъдеще - ще се налага през целия август да отстранявате последствията от тях.

Здраве, хранене и красота

От днес до неделя е препоръчително да преминете на по-лек хранителен режим. Намаляващата Луна в Рак изисква изострено внимание към храносмилателните процеси и избягване на всичко, което може да затрудни дейността им. Това прави периода много подходящ за лечебно гладуване. Сега ще можете действително бързо и без риск да се освободите от излишни килограми, както и да пречистите организма от шлаки и замърсявания. В никакъв случай обаче не гладувайте, това може да изостри психическите ви възприятия и да ви накара да се почувствате беззащитни и раними. Консумирайте повече зеленчуци, зеленчукови супи и пресни плодове. Стомахът е уязвим и всякакви операции и хирургически интервенции в областта са нежелателни.

В грижата за външния вид се придържайте към обичайните си навици. Можете да почиствате кожата, но подхранващи и подмладяващи процедури ще имат краткострочен ефект. Просто я поддържайте в оптимално състояние - достатъчно влажна и свежа. Прическите, оформени сега, също няма да запазят дълго формата и вида си. Ако косата ви е проблемна, избягвайте дори измиването, което сега може да я омазни допълнително или да доведе до поява на пърхут.