В събота по улиците на Варна ще потече... танго

Мисия Варна

28-07-2011, 17:27

Снимка:

www.tangoandpepper.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На 30 юли вечерта магията на Аржентинското танго ще преобрази бул. Княз Борис I

Броени дни ни делят от момента, в който аржентинското танго ще завладее Варна, а после и Калиакрия.

Тази събота бул. Княз Борис I ще е по-скоро Bulevar de Buenos Aires.

В здрача на съботната вечер, около 21.30 ч, едни от най-добрите Танго танцьори и графити майстори ще ни залеят с танго във всичките му аспекти. Специални гост-артисти в пърформънса пред Галерия Графит ще бъдат: Carlos & Rosa Forte-Berg, Luca Lamberti и Ивайла Иванова (Tango & Pepper Studio).

Чрез нестандартна изложба на Танго Графити проектът Tango Street Art ще превърне улицата в галерия, която ще бъде изрисувана пред очите на посетителите.

Идеята идва още от зората на Аржентинското Танго, когато графитите изпъстрят пристанищата, къщите и улиците на Буенос Айрес. Уличното изкуство оставя своите следи във времето и продължава да вдъхновява артисти, които рисуват Танго Графити в градовете, в които то се е пренесло.

Ако сте от онези пламенни натури, за които тангото просто е начин за изява, можете да посетите семинарите на гост-артистите от Tango & Pepper Studio, които ще се проведат във Варна и Бургас в събота и неделя.

Ако пък сте от онези срамежливи, делови или пък сковани странични наблюдатели – рискувайте един път в живота си и се потопете в магията на Танго Архентино.

Събитията са част от предстоящия Black Sea Tango Marathon Holiday, който за втора поредна година ще се проведе от 1 до 8 Август в Калиакрия.

Какво не знаехме за Аржентинското Танго

Аржентинското танго е вдъхновено от преобразуващата сила на свързване между двама души със съвършено различен път и съдба и изследва дълбоко носталгията по отминалия живот, интимността в настоящето, и копнежа по бъдещето, които характеризират човешките взаимоотношения.

То учи на стремежа да бъдем себе си, преди да се научим да взаимодействаме с другите, което има огромен потенциал като трансформираща личността сила. В резултат на творческия процес се осъществява среща между това, което е вътре в нас и това, което е в партньора. Единствено аржентинското танго е носител на тази вълшебна и вдъхновяваща връзка, защото то е интуитивен, невербален език, с всички нюанси на говоримия език . Тези невербални разговори могат и се изразяват в пълната гама на човешкия опит от любов и омраза, изгаряща страст, любопитство, ирония, сдържаност и невъздържаност, скръб и радост до чувството за хумор и дори виц.

Аржентиското танго е детерминирано от ясното разграничение на „водещ” и „следващ”, зададено от взаимоотношенията и порядките на миналото. Този танц обхваща диапазона от тихия монолог на личните размисли и себесъзерцаване до страстното разграничение на ролите мъж - жена и алхимичния диалог между тях.

На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското Танго за Културно Нематериално Богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.
 
В исторически план Танго е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят и пленява със своя изискан стил и философия.
 
Танго обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.

За Tango&Pepper Studio
 
TANGO & PEPPER Studio е създадено с цел да популяризира Аржентинското Танго и да създава нови възможности за развитие на това изкуство.
 
Студиото организира, както  постоянни активности: милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни Танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.

Tango & Pepper Studio е организатор на Black Sea Tango Marathon Holiday в Калиакрия, България.