Юношите на „Морето" се разходиха до Оброчище

Спорт

28-07-2011, 18:23

Снимка:

chernomorepfc.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

По програма талантите на „моряците" трябваше да изиграят приятелска среща с тима от Балчик на един от терените в Албена, но вместо това се оказа, че „балчишките акули" имат стари задължения и от базата в курортния комплекс не са допуснали мачът да се проведе.

 

Юношите на „Черно море" си направиха безсмислена разходка за предвидената контрола с „Черноморец" (Балчик). По програма талантите на „моряците" трябваше да изиграят приятелска среща с тима от Балчик на един от терените в Албена, но вместо това се оказа, че „балчишките акули" имат стари задължения и от базата в курортния комплекс не са допуснали мачът да се проведе. Така ръководството на Балчик решава двубоят да се играе в Оброчище, но и за там опитите им удрят на камък. Като последен вариант треньорът на „Черноморец" Митко Тошев-Даскала решава срещата да се проведе на тренировъчното игрище в селото. „Това не е игрище, а нива с врати, която за последно е видяла вода от последния дъжд. Ако на този стадион мине стадо крави, и те ще се контузят", коментираха родители на „моряците".

Като капак на всичко за срещата не са били извикани съдии. Все пак, за да не се провали пътуването на талантите на „Черно море", единият от наставниците на „моряците" Тошко Каменов е влязъл в ролята на рефер, но за странични съдии желаещи не е имало. Така срещата се е изиграла без засади, като се е разчитало на футболистите сами да си признаят за такива.

„Най-вероятно победата на варненци срещу тима от Балчик с 4:1 в морската столица в първия мач е озлобило „ балчишките акули".  Този път играчите на символичните домакини бяха решени да победят на всяка цена. През целия мач футболистите на „Черноморец" ритаха младите „моряци" и оспорваха всяко решение на съдията, който всячески се стремеше да свири обективно, въпреки че това не му е работата", обясниха за в. „Черно море" разгневени родители на „моряците".