Опълченски Локо (Сф) оцеля в Полша

Спорт

28-07-2011, 20:14

Снимка:

gong.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

0:0 оставя шансове на нашите за реванша

Отборите на Шльонск и Локомотив (Сф) не успяха да се победят в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят завърши 0:0 на стадион „Опоровска” във Вроцлав пред близо 7000 зрители.

Столичните железничари опитаха да се държат като с равен срещу сочения за фаворит тим на Шльонск, като не допуснаха да бъдат изненадани неприятно с попадение, което би тежало прекалено много за реванша след седмица на Националния стадион „Васил Левски”. 

През първото полувреме и особено в началото на срещата домакините бяха далеч по-активният тим. На няколко пъти  Шльонск стигаше до опасни положения, но не съумя да преодолее стража Валентин Галев. В 18-та минута след грешка в защитата на локомотивци топката попадна в Цетнарски, но той пропусна. Няколко минути по-късно ситуацията се повтори, но Диас не бе точен.

В 29-та минута при пряк свободен удар в полза на Локо Румен Горанов стреля мощно, но топката премина на сантиметри над вратата.

След почивката Шльонск отново натискаше. В 52-рата минута след много опасно центриране в пеналта на гостите Цвиелонг не успя да уцели вратата от непосредствена близост. Последваха удари от Собота, Елснер и резервата Йохан Ворскамп, които не поразиха целта. В 87-та минута холандският нападател Йохан Воскамп стреля опасно с глава, но Валентин Галев с акробатичен плонж отби.