Левски с феноменален обрат срещу Спартак (Търнава)

Спорт

28-07-2011, 22:39

Снимка:

sporta.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Гаджев и Арс донесоха успеха на "сините" срещу словашкия тим в самия край на срещата.

Отборът на Левски успя да спечели драматична победа с 2:1 срещу словашкия Спартак Търнава в първия сблъсък между двата отбора от третия предварителен кръг на Лига Европа. В спасители на българите се превърнаха Владо Гаджев и Сьорд Арс, които бяха точни в последните три минути.

Първата част на двубоя бе изключително слаба за „сините“, които играха доста безидейно и едва в 40-ата минута стигнаха до точен удар във вратата на Рашка. След добра атака топката стигна до Христо Йовов, който шутира по земя, но в ръцете на словашкия страж. В ответното нападение Бернат стреля силно и Илиев успя да боксира. Последва центриране към Кархан, който отправи много опасен удар с глава, но Илиев с котешки рефлекс спаси своя отбор.

Десет минути след почивката Йовов имаше нов шанс за попадение, но изстрелът му с глава бе уловен с лекота от Рашка. Малко след това Сьорд Арс се появи в игра на мястото на Тасевски, записвайки официален дебют на върха на „синята“ атака. Въпреки промяната момчетата на Георги Иванов продължиха да не намират път към мрежата на словаците.

Така се стигна до 79-ата минута, в която Прохазка проби отляво, навлезе леко в пеналта, където бе препънат от Милиев и реферът посочи бялата точка. Томачек бе безпощаден при изпълнението и даде аванс на Спартак. В 85-ата Иван Цветков опита да изпроси наказателен удар и за Левски, но украинският съдия не се хвана на симулацията му, показвайки жълт картон на нападателя.

Все пак Левски показа страхотен характер в края на мача, като искрата бе дадена от Владимир Гаджев, който с уникален гол в 89-ата минута успя да изравни резултата. В добавеното време Райков бе намерен вляво и подаде чудесно към Арс, който от пет метра с лекота донесе победата на „сините“.

Състави:

Левски: Илиев, Мулдер, Милиев, Рисп, Старокин, Гаджев, Грийн, Йовов (77 Райков), Тасевски (56 Арс), Младенов (87 Христов), Цветков

Спартак: Рашка, Кубски, Прохазка, Томачек, Бернат (69 Циприш), Ханзел, Грос (83 Цвирик), Кархан, Диало, Бичак (66 Петраш), Качак