Измислици - премислици

Архив Варна

29-07-2011, 09:11

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня 29 юли

Слънце в Лъв  
Луна в Рак

27 лунен ден 

Число на деня 4 

Смело си откраднете един ден почивка и отменете всички срещи, покупки и пътувания - от тях полза почти липсва, а нищо чудно да ви принесат и вреда.

Много планове ще се разпаднат пред очите ви, затова най-добре преминете на свободен режим. И ако можете да продължите така до края на август - най-добре. Меркурий навлезе в знака на своето управление – Дева, и на нас първоначално ще ни се прииска да станем по-практични и разсъдливи,  а комфортът ще зависи от реда и възможността за последователни действия. Тези пориви обаче засега  ще си останат привидни и лъжливи, тъй като още след няколко дни той ще започне своето ретроградно движение, което ще създаде куп неразбории, транспортни неуредици, провалени комуникации и сделки.

Като за капак горкият Меркурий е твърде зашематен от омайника Нептун, за да разсъждава трезво и последователно, дори сега в последните дни - преди съвсем да се обърка. Случайно възникнали мисли или подхвърлени думи могат да дадат сега такава храна на въображението ни, че ще ни бъде трудно да преценим в последствие по какви объркани пътища е тръгнал разсъдъкът ни и кога е загубил здравия смисъл. А и пътят назад няма да е лесен. На всичкото отгоре в общуването ще бъдем склонни да търсим скрития смисъл зад всяка дума – в повечето случаи, съвсем неоснователно. Не е ясно от какво трябва повече да се пазим – от чуждите лъжи или от собствените си илюзии, от нечии грешки или от собствената си разсеяност и безхаберие. В такава обстановка да се оценяват обективно обстоятелствата е повече от затруднително.

Естествено всяка ситуация си има и положителна страна - погледнете на всичко с чувсто за хумор и може и да успеете истински да се забавлявате, наблюдавайки низ от абсурдни случайности. Например, забавно ще бъде да обърнете внимание на нечии опити да се завоюват успех и признание - за какво са му притрябвали, не е много ясно - важни са аплодисметнтите. Настъпва период, в който всеки би искал да се утвърди и да намери сигурен път в живота, но не на всеки ще му се получава, а реакциите на разочарование ще преливат от комични към драматични и обратно. Все пак бъдете предпазливи в присмеха – нанесените сега обиди, дори да бъдат простени, трудно ще  бъдат забравени.

Работа и бизнес

Най-добре би било, ако можете да отложите всички ангажименти за началото на следващата седмица. В случай че това ви е невъзможно, посветете времето си на самостоятелна работа. Дейности, които изискват внимание и концентрация, общуване и обмен на информация, както и производства, в които има много детайли, ще протичат затруднително и с грешки. Бъдете особено внимателни, ако ви се налага да работите с документи и парични средства. Върнете дълговете си и направете текущите разплащания.

Здраве, хранене и красота

Денят не съдържа големи опасности за здравето, като изключим дребни травми и самонаранявания, допуснати поради разсеяност и невнимание. Що се отнася до лечението обаче, най-добре отложете прегледите и посещенията при лекаря. Сега съществуват големи вероятности да ви бъде поставена грешна диагноза или да ви бъде назначено грешно лечение. Бъдете внимателни и в случай че сте решили да потърсите представител на алтернативните методи на лечение - нищо чудно да попаднете на шарлатанин.

В менюто няма ограничения за продуктуктие, но бъдете умерени в количествата. Не натоварвайте храносмилателната система. Провежданите сега диети ще бъдат повече от успешни.

Посещение във фризьорски салон днес няма да ви донесе удовлетворение и очаквания резултат. Избягвайте боядисването на косата.