Варненка е най-добрият модел в света

Мисия Варна

01-08-2011, 14:08

Снимка:

NG Partners

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За първи път в 23-годишната история на конкурса за професионални модели Best Model of the World победи българка

Ива Атанасова - „Мис Варна” - 2007 стана най-добрият модел в света за 2011 година!

Името й изправи на крака развълнуваната публика в Античния театър в Пловдив на 30-ти юли, когато се проведе финалът на продължилият цяла седмица конкурс Best Model of the World.

България е негов домакин на конкурса за втори път, но в 23-годишната история на надпреварата за професионални модели за първи път короната отива при български представител.

Сред мъжете победител стана сърбинът Даниел Михайлович.

Грандиозният спектакъл продължи почти три часа и се излъчи директно по НОВА Телевизия и още 14 чуждестранни канала.

Така зрителите по цял свят имаха възможност да видят някои от най-значимите и красиви  исторически и природни забележителности на България и едновременно с това да чуят прекрасния глас на Нели Андреева, солист на фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”.

След откриването на церемонията водещите - Ирен Онтева и „гласът на НОВА” Емил Кирилов представиха моделите, идващи от общо 61 държави. Те дефилираха няколко пъти на сцената – в джинси, по бански костюми и във вечерни тоалети.

Най-много овации получиха haute couture роклите на турската дизайнерка Февзие Чамер.

Част от международното жури бяха звездите Толга Карел (Оуз от „Листопад”) и Гюнгьор Байрак (Лейди Гюнгьор Беричи), която познаваме като злата свекърва от „Перла”.  Към тях се присъединиха денталният хирург д-р Гайс Бадер, PR и маркетинг експертът Мария Бонева, регионалният мениджър на Dedeman Hotels & Resorts Манфред Мюних, основателят на конкурса Еркан Озерман и миналогодишните победители Аиша Дико и Еркан Мерик.

Заедно с останалите 18 членове на журито те гласуваха и определиха като втори подкласници Алекс Прунес от Испания и Анахи Васкез от Мексико. Това бе и двойката, класирана от журналистите на първо място в специалната Вечер на медиите.

Първи подгласници станаха азербайджанката Гюнай Мусаева и турчинът Ибрахим Гюбери.

Сред специалните награди бяха тези за най-добър национален костюм, които отидоха заслужено при мексиканката и представителя на Шри Ланка.

С лента за „Най-добър фотомодел” се окичи венесуелецът Диего Росас, а за най-грациозен модел бе отличена чаровната китайка Мо Ли.

Сенегалката с безкрайно дълги крака Раматулайе Диуф бе обявена за най-фотогенична сред жените, а Нсимба Силвестре от Ангола за най-добрият джентълмен.

В приповдигнато настроение, но и с малко тъга, че се разделят победители и победени се отправиха към казиното на Dedeman Trimontium Princess, където лично Еркан Озерман връчи на всички специални плакети и награди.

За финал участниците и самите Los Vivancos отпразнуваха заедно финала на конкурса с бурен купон в клуб HISTERIA, където Pepsi връчи своята специална награда на най-добрият модел в света – уикенд за двама в „Албена”.