Tанго фестивалът в „Калиакрия“ започва

Мисия Варна

01-08-2011, 20:50

Снимка:

www.blackseatango.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В рамките на събитието са предвидени интересни семинари, водени от преподаватели в едни от най-добрите танго училища в Европа.

Тази вечер в 21 ч в курорта "Калиакрия" край Каварна започва второто издание на фестивала "Black Sea Tango Marathon Holiday".

В продължение на една седмица световноизвестни диджеи ще забавляват присъстващите с колекционерски аржентински танга и модерния електротанго ритъм. Сред специалните гости са Ди Джеите: Кристос Патер, Бербел Рюкер, Лука Ламбрети, ДиДжейн, Пано Данджиола и др.

Със специални настилки ще бъдат оборудвани две открити тераси и един амфитеатър с изглед към морето.

В рамките на събитието са предвидени интересни семинари, водени от преподаватели в едни от най-добрите танго училища в Европа. Допълнително са организирани и специални уроци по дамска техника, контактна импровизация и специален курс за танго ди джей. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.

Освен танго под звездите на Калиакрия, организаторите са подготвили още следобедни милонги на плажа, партита на басейна, разходка с лодка, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40 часовия танго маратон на прочутия "El Balcon del Mundo" в Калиакрия, с който ще завърши събитието

Танго маратонът е събитие, което събира тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години Маратоните се превърнаха в едно от най-актуалните събития в Европа и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващите.

Аржентинското танго преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните хобита по света.

На 30 сдептември 2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското танго за Културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

С миналогодишния "Black Sea Tango Marathon - Kaliakria 2010" България за първи път се превърна в част от Световната Танго Сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави.

Програма

11th of July: TIMELESS MILONGA

21h, 11 Krakra str, Union of Architects, Timeless Cafe

13th to 14th of July

Workshops with El Flaco Danny and Lucia Mizran in Sofia

14th of July: Milonga at “My Mojito” and demonstration

30th of July:

TANGO STREET ART

Interactive exhibition of tango graffiti and dance performance

Graffit Gallery Varna, street milonga

31st of July:

Workshops with Carlos & Rosa in Varna

Workshops with Luca & Ivajla in Bourgas

1st to 8th of August: BLACK SEA TANGO MARATHON HOLIDAY 2011

http://www.blackseatango.com

26th to 28th of August: TANGO DEL MAR – Encuentro de Abrazos, Constanta

http://www.tangomagico.ro/tangodelmar