Тойота са най-еко сред марките коли в света

Животът

01-08-2011, 23:50

Снимка:

Toyota

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Освен при колите, компанията има "зелени" активности и в други сфери на дейността си - широка мрежа от соларни уредби, като тези в английския завод на компанията в Бурнастън - предприятие, спечелило си признанието на един от "еко-заводите" на Toyota

Toyota е най-"зелената" марка в света, според последното проучване на международната консултантска организация Interbrand.

Проучването Best Global Green Brands взима под внимание екологичното ниво на марките, съвместно с публичното признание, общо наречено "зелен профил" и на базата на това прави класиране, пояснява Auto-press.net.

Данните са събрани от водещи автомобилни пазари като Индия, Великобритания, Бразилия, Япония, Щатите, Италия, Германия и Франция, като Toyota има резултат според Interbrand от 64.19 т., следвана от американската фирма 3M.

Изследването на Interbrand посочва Toyota като “водещ пример” за компания, която е превърнала защитата на природната среда в основен приоритет в глобалната си дейност. Проектът на японците Prius е с главен принос за силното "зелено" представяне на компанията. От 1997-а насам Lexus и Toyota са направили и реализирали на пазара над 3.2 милиона хибриди.

Освен при колите, компанията има "зелени" активности и в други сфери на дейността си - широка мрежа от соларни уредби, като тези в английския завод на компанията в Бурнастън - предприятие, спечелило си признанието на един от "еко-заводите" на Toyota. Подобни инсталиции марката има във Валансиен, Франция, както и вятърни турбини в логистичния си център в Зеебрюге, Белгия.