Ветрино, Вълчидол и Суворово скачат срещу шистовия газ

Мисия Варна

03-08-2011, 20:05

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ГС “СИЛА” организира флашмоб против добиването на шистов газ в подкрепа на жителите на с. Ветрино, гр. Вълчи дол, гр. Суворово  и на жителите на останалите шест области в които се предвижда да започнат проучвания.

На 4-и август 2011 г.  ще бъде организиран флашмоб против добиването на шистов газ.

Събитието се организира, от ГС “СИЛА” в подкрепа на жителите на с. Ветрино, гр. Вълчи дол, гр. Суворово  и на жителите на останалите шест области в които се предвижда да започнат проучвания.

За това ни информират в отворено писмо Васил Цалта - председател за Област Североизток на ГС “СИЛА” и Катя Иванова, председател на ГС “СИЛА” гр. Варна

Текстът на писмото:

Местата на събитието са:

-         с. Ветрино  общ.Варна – 10:00 часа – на площада

-         гр. Вълчи дол общ.Варна – 12:00 часа в центъра на града

-         гр. Суворово общ. Варна – 13:30 часа в центъра на града

 

Целите на мероприятието :

-         да се от реагира светкавично за проблем който е пряко свързан с населението на няколко области, с тяхното съществуване, за техните поколения,за почвата от която се раждат благата които слагат на масата, за водата ,за нелечимите болести, за нарушение на детеродните функции на жените.

-         Да прекъснем порочната практика, на гражданско мълчание и страх, и да оставим реакциите си за тогава , когато вече е късно и не може да се реагира, а може само да се абдикира и емигрира.

-         Да се насочи общественото внимание и активизират гражданските позиции по отношение на предстоящия добив на шистов газ.

-         Да се съберат мненията, анализите и прогнозите на специалистите и експертите в тази област и да се сведат до знанието на гражданите така, че след като всички позитиви и негативи са изложени,народът да реши: Дали иска, да живее в екологична чиста среда в хармония  с природните закони, дали иска децата да растат  здрави и щастливи, дали парите спечелени с пот и труд на челото  иска  да дава за достоен живот или……..иска да  се самоевтанизира ,чрез отрови, плащайки от собствения си джоб за  химиотерапия и ковчези.

За това в следствие на утрешния ФЛАШМОБ

България пита:

На кого е нужно добиването на шистов газ?

Чии интереси се обслужват с машата “Шеврон”?

До кога дами и господа управляващи, ще обслужвате икономически интереси в дилемата “щат” или “губерния”,за лична облага, но и за сметка на народа?

Не беше ли една от големите икономически грешки в развитието  на държавата по времето на отминалия тоталитарен строй, инвестирането в тежкото машиностроеене  и добив на по-скоро вредни от колкото полезни за народа природни ресурси?Защо сега отново се връщате в изходна позиция и искате златна мина на България – нейната житница, да я превърнете в златна , злокобна , мълчалива гробница.