Десните се разбраха, Недков им е кандидат

Мисия Варна

04-08-2011, 17:11

Снимка:

ПР

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Бившият директор на "Златни пясъци" АД Николай Недков беше представен днес лично от Иван Костов.

Николай Недков е кандидатът на Синята коалиция за кмет на Варна.

Часове преди той да бъде представен днес, бе подписано споразумението между СДС и ДСБ за общо участие на местните избори във Варна.

Такова било условието на бившия директор на Златни пясъци – Николай Недков, който заявил, че ще се кандидатира, само ако бъде подкрепен и от двете партии.

Недков беше представен днес лично от лидера на ДСБ Иван Костов.

„С експерт като Николай Недков Синята коалиция има шанс да сложи край на политическия модел на Варна. Особено в странната конкуренция на досегашния кмет, който 3-ти път сменя политическата си боя“, каза Костов и постави на Недков  „голямата политическа задача - да отиде на балотаж“.  

„Приех предизвикателството да бъда кандидат за кмет, защото Варна вече не звучи гордо, а се превърна в провинция,  изпреварена от Бургас, Пловдив, Стара Загора“. Това каза днес Николай Недков, който заяви, че се срамува от  разбитите улици и тротоари, от олющените фасади, от безразборните реклами, от липсата на паркинги, от малкото останали незастроени зелени площи, от липсата на детски градини, ясли, спортни площадки, паркове.

Председател на щаба на Николай Недков е депутатът Димо Гяуров, който беше трети на изборите за кмет през 2007-а г. „Преди 4 години Варна беше пилотен проект за купуването не на гласове, а на цели избирателни комисии. Знам къде ни излъгаха преди 4 години, за да спечелят по нечестен начин. Сега трябва да предотвратим това – с прозрачна и директна кампания. Разчитаме на почтеност, но там, където не я срещаме – няма да си мълчим и, ако трябва, ще покажем зъби“,  каза Гяуров.

На въпрос за приватизацията на Златни пясъци Николай Недков отговори, че се гордее от начина, по който неговата концепция за раздържавяването на комплекса е докарала над 700 млн. лева инвестиции в курорта за последните 10 години, при едва 100 млн. лева в Албена, станала собственост на едно-единствено дружество.

„Ако трябва да има мишена по темата за приватизацията на Златни пясъци, то това би трябвало да съм аз, но не се чувствам виновен, намеси се в отговора Иван Костов. В следствие на приватизацията на курортите, много градове в България просперират. На нея се дължи и бурното развитие на Варна и фактът, че сега бюджетът на града е 4 пъти по-голям“, обясни той.  „Но именно заради отговорен стопанин като Николай Недков Златни пясъци не се превърнаха в презастроения Слънчев бряг“, категоричен беше бившият министър-председател.   

Николай Недков ще бъде водач на листата на Синята коалиция. Останалите места ще бъдат разпределени между СДС, ДСБ, гражданския сектор и другите партии от дясното пространство и центъра, с които преговорите продължават.