Избягвайте излишествата

Архив Варна

06-08-2011, 12:06

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на уикенда 6-7 август

Слънце в Лъв  
Луна в Скорпион

8 лунен ден 

Число на деня 9

Карта Таро на декадата
6 жезли

Уикендът може да ви провокира към леност и отдаденост на личните слабости и пристрастия.

Ще ни бъде сложно да проявим чувство за мярка както в емоциите, така и в желанията. Постарайте се да избегнете излишествата в каквато и да било форма. Сега не е най-подходящият момент за решаването на материални въпроси и планиране на бъдещи разходи. Не експериментирайте с финансите си и не се увличайте в рисковани проекти и покупки.

В събота личната неувереност може да стане причина за възникването на сложни ситуации в интимния и семейния живот. Вашите вътрешни противоречия пряко или косвено могат да бъдат потвърдени и проявени чрез действията на близките ви. Избягвайте конфликтите - сами разбирате, че при тази ситуация е неоходимо преди всичко да постигнете яснота по отношение на себе си. Полезно е да обмислите и проанализирате в дълбочина качеството на взаимоотношенията си. Възможно е кризата да се дължи на липсата на дълбочина в чувствата. Внесете повече романтика и интимност във взаимоотношенията си, направете задушевността главен акцент в своите постъпки и признания.

Сега е моментът да се постараем да постигнем по-голяма яснота и обективност по отношение на слабите места и заплахите, съществуващи в личния и социалния живот. Установяването и премахването им ще ни направи по-щастливи и спокойни през месеца. В случай, че не намирате разбиране и подкрепа за идеите си, бъдете търпеливи.

Във вечерните часове на неделния ден съмненията и колебанията ще бъдат изяснени, а настроението ще стане подчертано оптимистично. Ако някой се нуждае от морална или финансова подкрепа, преценете добре дали помощта няма да застраши вашата собствена стабилност.

Бъдете внимателни с всичко, което изричате. Сега преминаването от думи към действия може да бъде осъществено мигновено, а и Вселената е много отзивчива към всичко произнесено на глас.

Някои сред вас могат да получат силно желание и мощен стимул  за развитие на съзнанието и да се почувстват привлечени към необичайното. Въпросите за живота и смъртта, за смисъла на процесите в духовния и материалния сват ще развълнуват мнозина и ще засилят интереса към окултните науки, мистиката и философията. Ще се засили изявата на вътрешната и духовната енергия, което ще повиши и възприемчивостта по отношение на обективната действителност. Посъветвайте се с хора, доказали своя опит и познания, в сферата, която ви вълнува. Не експериментирайте нито с душевното си равновесие, нито с организма си. С особена сила това касае онези от вас, у които възникне интерес към нетрадиционните методи на лечение и народната медицина.

В неделя са възможни прояви и  внезапни пристъпи на меланхолия и депресивни състояния, особено сред по-неустойчивите личности. Те следва да си намерят подходящо занимание, което да внесе повече радост в живота им. В общуването ще се наблюдава откритост и почти детска наивност, особено когато става дума за доверие и разбиране към живота. Това едва ли ще ви създаде нерешими проблеми, но все пак бъдете внимателни. Възможно е в бъдеще да изпитате разочаровение от онези, на които днес така леко сте се доверили.

Здраве, хранене и красота

Периодът съдържа опасности от настинки и развитие на скрити инфекциозни процеси. Това касае всички органи и области на тялото, но най-уязвими са половата и отделителната системи. Бременните жени следва да бъдат особено внимателни и да избягват всякакви натоварвания, рисковани и стресови ситуации. Обменните процеси в организма протичат затруднено, поради което не е желателно да го натоварваме с тежки и трудно смилаеми храни. Проблеми могат да възникнат при хора с хронични неразположения и затруднени функции на черния дроб, бъбреците, както и онези, които са предразположени към замърсявания на кръвта. Те трябва да преминат на специална диета, изключваща употребата на животински мазнини и алкохол.

Постарайте се да си осигурите достатъчно време за покой и грижи за себе си.