В Черно море респектирани от Левски

Спорт

10-08-2011, 10:17

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Наставникът на варненци е на мнение, че неговите възпитаници няма да излязат сковани, като се има предвид факта, че Черно море няма победа над Левски вече 33 г. за първенство.

Дни преди дербито от втория кръг на А група между Черно море и Левски във варненския лагер са респектирани от класата на вицешампионите.

Срещите между „моряците" и „сините" винаги са доста напечени, още повече когато двубоите са в морската столица.

„Имаме своите шансове да победим", убеден е треньорът Стефан Генов. „Гостите направиха силна селекция и разполагат с няколко ключови футболисти в състава си. Опасността ще дойде от Иван Цветков, Христо Йовов и Влади Гаджев. Тримата са основни двигатели в Левски и може да ни създадат доста проблеми", изрази своите опасения пред в. "Черно море" пловдивският специалист. 

Чечо е останал недоволен и от отпадането на софиянци от турнира "Лига Европа", където те бяха отстранени от Спартак (Търнава). „Сега усилията им ще бъдат насочени към вътрешното първенство. Задължени са да измият срама след мача в Търнава и ще се борят необременени за шампионската титла", продължи Генов.
Наставникът на варненци е на мнение, че неговите възпитаници няма да излязат сковани, като се има предвид факта, че Черно море няма победа над Левски вече 33 г. за първенство. „Настроението в съблекалнята е приповдигнато. Дори момчетата чакат с нетърпение този двубой. Вече сме освободени психически, след като тръгнахме с победа в новото първенство", довери треньорът на „Морето".

Последният е доволен, че за дербито ще може да разчита на капитана Георги Илиев. „Жоро дава сигурност и идеи в играта ни. Когато е на терена, другите се чувстват по-спокойни. За мен е голям плюс, че той се завръща в състава", призна Генов.

Стана ясно още, че Веселин Марчев и Тодор Колев отпадат твърдо за домакинството на Левски. Първият ще свали шината след една седмица и една тогава ще може да тренира. Здравословното състояние на Тошко пък се подобрява с всеки изминал ден, но бързакът все още се готви по индивидуална програма.

„Публиката е нашият коз към успеха. Нашите верни фенове винаги са били 12-ият играч в такива битки и домакинският фактор е от огромно значение. Дано повече хора дойдат на стадиона, за да ни подкрепят", призоваха от „Тича".