Шампионът на България по футзал атакува Шампионската лига

Спорт

10-08-2011, 15:28

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Президентът на Българския футболен съюз и шеф на комисията по футзал към УЕФА Борислав Михайлов ще бъде гост на турнира.

През уикенда шампионът на България и носител на Купата на страната МФК Варна ще стартира участието си в предварителния кръг на Шампионската лига по футзал.

Тимът от морската столица е водач на Група D, тъй като е с по-голям коефициент в ранглистата на УЕФА от останалите отбори. В потока са шампионите на Дания, Норвегия и Исландия, съответно БГА „Футзал”, „Вегакамератене” и „Фйолнир” Само първият отбор в групата ще се класира за основния кръг на турнира, който ще се проведе през следващия месец в Полша. 

Президентът на Българския футболен съюз и шеф на комисията по футзал към УЕФА Борислав Михайлов ще бъде гост на турнира. Въпреки че се намърда на шефско кресло в евроцентрала, Боби и БФС по никакъв начин не са помогнали на домакините от МФК „Варна”, които осигуриха всички разходи по организацията със собствени средства.

„Нека г-н Михайлов обърне внимание на вътрешното първенство, в което трябва да се състезават поне 12 отбора. Сега е шеф в УЕФА и имаме лоби там. Настъпи моментът да развием този спорт в България и страната ни да стане конкурентна на другите в Европа”, каза играчът на МФК „Варна” Бойчо Марев.

За разлика от предходни години, през тази нито един спонсор не е изявил желание да помогне финансово участието на български тим в престижната надпревара. „Цялата организация е благодарение на огромните ми лични контакти. Не знам защо в спортен град като Варна, никой не иска да помогне. Все пак ние ще прославим името на града и България в този турнир от международен ранг”, заяви рачоварованият президент на МФК Александър Неделчев.  

„Проведохме различна подготовка за разлика от минали години. Тя беше изготвена от известния инструктор по футзал Мичо Мартич. Както знаете, ние сме аматьорски отбор, но с новата програма се готвихме като полупрофесионалисти. Физически сме добре, а променихме и доста компоненти от тактическо естество. Готови сме за здрава битка със скандинавските отбори. Всички знаят каква физика притежават състезателите от тези страни”, каза треньорът на МФК Варна Борис Трендафилов. Той изключи възможността неговите момчета да подценят съперниците в Група D. “Нямаме почти никаква информация за тези отбори. Някои от тях са футболисти на голям терен, но футзалът е различен спорт. Със сигурност ще се борим до край и няма да подценяваме никого”, допълни наставникът на варненци. Последният призна още, че инструкторът по футзал към ФИФА Фабрицио Бомбелли от Италия пък е работил с вратарите на МФК.  

Един от основните състезатели и пом.-треньор на тима Бойчо Марев пък е доволен, че все повече се обръща внимание на футзала като спорт. „Радвам се, че отново сме домакини на този турнир. Проведохме тежка подготовка и дойде време да се видят резултатите от нашата работа. Нека повече хора да дойдат в залата и да ни подкрепят”, призова Бойчо Марев.

„Треньорското ръководство вложи много сили и енергия. Отборът израстна тактически. Тренираме по 5-6 пъти в седмицата и резултатите ще ги покажем още на мача в събота”, сигурен е играчът на варненци Венко Иванов. 

Всички срещи от турнира ще се проведат в зала „Владислав”. Поради изискване на УЕФА, желаещите да гледат на живо изявите на МФК Варна ще трябва да се бръкнат с по 2 лв. за двете срещи и с по 1,50 лв. за единия мач. За деца до 17 г. входът е безплатен.