Избират най-красивата градина на Аспарухово на 12 август

Мисия Варна

10-08-2011, 16:45

Снимка:

Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В район Аспарухово ще има конкурс за най-красив двор, тераса, междублоково пространство.

Традиция стана в навечерието на празника на Варна – 15 август и християнския празник „Успение на Пресвета Богородица” в район Аспарухово да се провежда конкурс за най-красив двор, тераса, междублоково пространство.

За четвърта поредна година партньори в организацията са РС на Съюза на пенсионерите – 2004г. и Район Аспарухово, Община Варна.

През тази година в състезанието се включват и жители на квартал Галата, както и на село Звездица, като общия брой на претендентите е 100 в четири категории: І – Най-красива тераса; ІІ – Най-добре подреден двор с най-красиви цветя; ІІІ – Най-добре подредена цветна градина в междублоково пространство; ІV – Екзотични цветя.

Майсторството на градинарите ще оценява комисия, като цветните оазиси са предварително документирани във филм и снимки. Въпреки затрудненията в определянето на първенците, поради високото ниво на конкуренция, отличени са: Красимира и Гюргена Касабови – за тераса; сем. Петра и Слави Челебиеви – за красив двор; сем. Гинка и Димитър Николови – за междублоково пространство; Тодорка Казакова – за екзотични цветя.

За всички участници са осигурени грамоти и много награди от районната администрация, а основна цел и стремеж на организаторите е всяка година все повече жители на квартала да бъдат увлечени в начинанието, за да се утвърди район Аспарухово като най-красив и подреден, привлекателен за живеене и отдих.

Официалното награждаване ще е на 12 август, четвъртък, от 17:00 часа в НЧ "Просвета".