Ясен Петров: Бихме Левски за купата с агресия

Спорт

10-08-2011, 21:25

Снимка:

sporta.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Това става на 22 март 2006-а, когато „моряците” бият с 3:2 в 1/8-финален мач на „Тича” след продължения.

Под ръководството на Ясен Петров Черно море печели една от трите си победи над Левски за купата.

Това става на 22 март 2006-а, когато „моряците” бият с 3:2 в 1/8-финален мач на „Тича” след продължения. Петров се върна към онзи двубой и разкри своите очаквания за съботното дерби във Варна.

- Г-н Петров, каква бе настройката Ви за мача на 22 март 2006-а година на „Тича”?

- Три дни по-рано бях дебютирал с победа за варненския тим – 3:1 над Вихрен в елита. Логично исках да продължим победния си ход, макар че съперникът бе сериозен и разполагаше с един от най-добрите си отбори в последните години. Знаех, че в един турнирен мач може да се стигне до продължения и дузпи и бяхме подготвени за всичко.

- Каква тактика избрахте?

- Заложихме на агресивен футбол, с който ги изненадохме. Бяхме максимално концентрирани и мотивирани, защото искахме да зарадваме публиката, която бе напълнила трибуните въпреки работния ден. Разбира се, имахме и шанс, тъй като вкарахме два гола чрез Мартин Христов и Петър Костадинов и на почивката водехме с 2:0.

- Защо след това допуснахте изравняване?

- Може би през второто полувреме играчите се успокоиха прекалено и интригата се върна. След 2:2 обаче гостите останаха с 10 души, защото Станислав Ангелов се контузи, а Мъри Стоилов бе направил трите си смени.

- Дадохте ли указания да решите двубоя в продълженията, за да избегнете рулетката на дузпите?

- Нормално беше да го направим, още повече че имахме числен превес. Но в никакъв случай не сме се хвърляли сляпо в атака. Търпеливо изчаквахме своя шанс и той се откри в края на първото продължение, когато Веско Вачев постави точка на спора. После елиминирахме също Вихрен и Шумен и играхме финал срещу ЦСКА, който изгубихме с 1:3 в столицата.

- Може ли Черно море да спечели и предстоящия двубой в събота?

- Много трудно ще стане, но футболът затова е интересен.

- Защо мислите така?

- След отпадането от Европа Левски ще хвърли всичко в „А” група. Убеден съм, че гостите ще са пределно мобилизирани, тъй като им остава да се борят само за титлата.