Петгодишни малчугани участваха в кроса в район „Владислав Варненчик”

Мисия Варна

13-08-2011, 18:37

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Довечера празника във Владиславово продължава от 19.30 ч. с празничен концерт в районния парк, в който ще участват състави и групи от Народно читалище „Петко Славейков”.

Бягането, посветено на празника на Варна – 15 август, привлече множество участници, които се състезаваха за купата на кмета Добромир Джиков в четири възрастови групи – от 7 до 14 години, от 15 до 18, от 18 до 35 и над 35 години.

Победител сред най-малките беше Мехмед Мехмед, във втора група – Златомира Митева, в 3 група – Стефан Демиров и в 4 възрастова група – Диян Пенчев.

Първенците получиха Купа на кмета, а класиралите се до шесто място – грамоти и предметни подаръци. Петгодишните малчугани грабнаха специалната награда на кмета за най-малък участник, завършил успешно състезанието.

Множеството, изпълнило булеварда, наблюдава и демонстрациите на автомобилните състезатели Тодор Славов и Иво Даскалов, които посветиха шоуто на безопасността по пътищата.

Най-големи техни фенове се оказаха децата, които получиха автографи и можаха да надникнат в картовете и да зададат въпроси на автопилотите.

По трасето през район „Владислав Варненчик” премина и седмото ретро рали „Варненски автомобилен събор”, което обра аплодисментите на публиката. Всички водачи получиха албум на района с пожелания за успех.