3:1! Черно Море победи Левски в първенството след 33 години

Спорт

13-08-2011, 19:42

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

3:1 за Черно море срещу Левски с гол в последната минута на Димитър Петков-Макето

Черно море победи Левски с 3:1 и започна ново броене след 33 години без победа на сините в "А" група.

Радостта на варненци донесе първи Илиян Капитанов с прекрасен гол в 36-ата минута. Последва го Хермес Паломино - Пантерата в 53-ата. Серията наруши  Иван Цветков с гол за Левски в 69-ата минута. Димитър Петков-Макето тотално разби илюзиите на софиянци с попадение в последната минута от мача - "Чист късмет", каза скромно той по пътя към съблекалните секунди след това.

В началото на мача феновете под козирката посрещнаха футболистите на сините и треньорския им щаб с магарешки бодли. Те дори подадоха през оградата клоните на Гонзо и компания, но те вежливо им отказаха с усмивка.

ВИП-трибуната беше препълнена, за да подкрепи моряците беше дошъл дори десният кандидат-кмет Неколай Недков, заедно с шефа на ДСБ във Варна - проф. Димитър Камбуров.

Агитката на Черно море изненада приятно със специална хореография. В началото на мача тя опъна огромен бял трансперант с дължина 40 м и широчина 10 м, с който феновете покриха главите си. На него бяха изобразени някои от символите на Варна, сред които Двореца на културата и спорта и Катедралата, а между  тях бе поставена емблемата на 98-годишния варненски клуб. Ултрасите казаха и последно сбогом на заклетия привърженик Костадин Владимиров, който бе и дългогодишен работник на стадиона. Той си отиде през седмицата на 70 години и в негова памет бе вдигнат плакат, с който запалянковците заявиха, че Коцето ще остане завинаги един от тях.

Сините ултраси бяха над 1000, предимно от Варна и околните градове и села. Имаше обаче и почитатели на сините от Враца. Над 200 техни ултраси бяха голи до кръста и бурно аплодираха своите, като издигнаха плакат, с който призоваха за справедливост на техните съмишленици Веско и Павел. Мажоритарният собственик на "Черно море" Марин Митев изгледа двубоя от официалната ложа, облечен с фланелка на отбора с №50 на гърба. Около него бяха няколко мениджъри, които работят  за клубове от Турция, Полша, Русия и Израел.

Моряците изиграха голям мач и грабнаха съперника още от съблекалнята. До 10-ата минута Паломино уцели гредата и изпусна веднъж сам срещу вратаря. Варненци продължиха да натискат за кеф на над 8000 техни фенове по трибуните.

Логичното се случи в 36-ата минута. Паломино изведе Дончо Атанасов вляво, той пусна успоредно на голлинията и Капитанов от непосредствена близост насочи топката във вратата - 1:0. Голът бе първи за юношата на моряците.

В 53-ата минута Паломино отбеляза втори гол след изумителен индивидуален рейд. Венецуелецът пое топката почти от центъра между двама, нахлу мощно към пеналта и след като остави зад себе си ошашавения Рисп, майсторски насочи с левачката топката под гредата - 2:0.

Гонзо вкара Йовов и Тасевски да обръщат мача, но сините така и не стигнаха до положение.

В 69-ата минута Иван Цветков все пак върна едно попадение след майсторско изпълнение на фаул. Това бе и единственото футболно изпълнение в срещата на гостите, които допуснаха голям технически брак и грешаха елементарно в пасовете.

В 90-ата минута не пропусна и Димитър Петков. Той скромно беше изненадан от попадението си, което взриви "Тича".

Всичко за съперниците преди двубоя »