Статисти от „Конан Варварина” се събират за премиерата във Варна

Мисия Варна

13-08-2011, 20:14

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Всички статисти от Варна и Балчик, участвали в снимките на „КОНАН”, се събират за групова прожекция на премиерата във Варна.

Римейка на Конан е най-скъпата продукция осъществява от части в България с български екип.

Филмът струва около 90 млн. долара (предишният най-скъп филм, реализиран у нас, е „Черната Далия” – $60 млн.)

В главната роля е чаровникът Джейсън Момоа (Stargate Atlantis).

Част от епичните битки във филма бяха заснети миналото лято в заливче до Балчик. Другите локации бяха Бояна, Перник, Витоша, минният музей в Перник.
Голяма част от статистите за масовите батални сцени са именно от Варна и Балчик.

Петнайсет специални статистки от Варна взеха участие в снимките голи до кръста. Именно тази групичка инициира събирането на статистите за премиерата във Варна.

Най-забележимо българско присъствие в скъпия филм е отдадено на русата Златка. "Мис Плеймейт 2007" е в персонажа на робиня, която е принудена да проституира. Тя си партнира с друга красавица от Балканите - румънката Алина Пушкау, за която се говори, че е последното завоевание на режисьора Брет Ратнър (Brett Ratner), благодарение на когото е получила и място в актьорския състав на филма.

От лицата на българското кино участие в продукцията взима и Теодора Духовникова като жрица в храм, но нейната роля е по-скоро епизодична. Същото важи и за легендата на родната естрада Стефка Берова, която се изявява като... Мадам на проституиращите робини.

Самата тя през смях разкрива, че трудностите, които изпитала с английския език, искрено развеселили режисьора Маркъс Ниспел (Marcus Nispel), който наредил на екипа си да премахнат думите й, но да оставят сцените с нея във филма.

Излизането на филма се забави с половин година, тъй като периодът за постпродукция бе удължен от решението лентата да стане 3D.

Премиерата е на 26 август, но дни преди това новият холивудски секссимвол Джейсън Момоа ще се завърне в София за представянето, по време на което конниците му ще яздят по жълтите павета пред Парламента.