Изключват сините люспи

Мисия Варна

16-08-2011, 00:40

Снимка:

Архив

Автор:

ВАРНАУТРЕ

Всичко от Автора

Двама от шефовете на СДС обявиха, че не са съгласни с позицията на партията за изборите във Варна

Двамата членове на СДС, обявили се срещу Синята коалиция във Варна, ще бъдат изключени от партията.

Това заяви пред Дарик Димо Гяуров, депутат и председател на предизборния щаб на сините в морската столица.

Гяуров припомни, че още преди седмица Иван Иванов и Григори Бонев са правили официални изявления в подкрепа на алтернативен кандидат за кмет на града, а това, съгласно устава на СДС, е повод за самоизключване от редиците на партията. Процедурата за изключване на Иванов и Бонев е стартирана от градския съвет на СДС и ще бъде финализирана от Контролния съвет на партията около средата на септември.

Вчера сутринта до варненските медии бе разпространена декларация, подписана от двамата седесари, в която се казва, че „коалицията с ДСБ в морската столица не е гласувана от градския съвет на СДС-Варна. Подписаната коалиция е унизителна, напълно неприемлива и целяща закриването на СДС-Варна”, се посочва още в писмото.

„Декларираме, че наложената от Иван Костов кандидатура на Николай Недков за кандидат-кмет на Варна е абсолютно неприемлива", гласи обръщението. В писмото Иван Иванов и Григори Бонев призовават всички техни приятели, с които през годините заедно са защитавали каузата СДС, да гласуват за Антон Луков. „Убедени сме, че кандидатурата на Антон Луков е достойният избор за всички демократично мислещи хора", се посочва в декларацията.

Декларацията е подписана от Иван Иванов - зам.-председател на СДС-Варна, и Григори Бонев - член на местната структура на „сините".

По повод декларацията шефът на синия щаб във Варна Димо Гяуров заяви, че това е мнението само на двама души, които не могат да изразяват позицията на всички членове на СДС.

„Опитват се да правят провокация, която няма как да навреди на кандидатурата на Николай Недков, издигната от сформираната във Варна в началото на август коалиция между СДС и ДСБ”, коментира създалата се ситуация Гяуров. Той призна, че идеята за номинирането на Недков като кандидат-кмет на сините е била негова, но допълни, че името на бившия шеф на КК „Златни пясъци” се е появило естествено в дясното пространство в резултат на много неформални разговори.

Димо Гяуров не скри, че Антон Луков не би могъл да бъде кандидат за кмет на сините, нито пък член на СДС, тъй като в миналото е работил срещу партията, а уставът на СДС категорично изключва подобни прояви.