Шампионът на България по футзал ще се бори за оцеляване

Спорт

16-08-2011, 23:57

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Сега е моментът да се помогне на МФК Варна. В морската столица има достатъчно големи фирми, които могат да помогнат този клуб да върви напред”, каза Марев.

Шампионът на България и носител на Купата на страната по футзал - МФК Варна, приключи с победа участието си в предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА.

След последния мач от кръга във Варна ръководството на отбора си даде тежки равносметки за бъдещето, както на МФК Варна, така и на футзала в България.

В срещата в 19 часа тази вечер в зала "Владислав" най-добрият роден отбор за миналия сезон срази с 5:3 датския първенец БГА Футзал и остана на второ място в крайното класиране след трите си срещи в турнира.

Най-резултатен от състава на шампионите в турнира бе Герасимов с пет гола, а Бойчо Марев добави четири. Борисов и Трендафилов се разписаха по два пъти, а Благовест Марев също записа веднъж името си сред голмайсторите. Благовест Марев и Борис Трендафилов получиха жълти картони днес.

Преди два дни момчетата на Александър Неделчев надвиха с 8:5 исландския Фьоинир, а в първия си мач от турнира, отстъпиха с 3:5 на норвежките шампиони от Вегакамератене. Именно те станаха победители в групата с три победи и продължават в следващата фаза на най-силния клубен турнир по футзал в света.

След срещата стана ясно, че според формалния треньор на домакините - Борис Трендафилов, основна причина за отпадането на неговия отбор е слабата психика в голяма част от играчите. Той нападна и съдийската бригада, която според него не е била на необходимото ниво, да се справи с двубоите в такъв голям форум. „Тези съдии уж са международни, а не знаят правилата. При едно от отсъжданията скочих остро срещу рефера, за което съжалявам, но тези момчета не са наясно с някои промени на правилата и се наложи аз да им ги обяснявам, а 4-тият рефер ме успокои, че след това ще им разясни за какво става въпрос”, каза след срещата Трендафилов, но допълни, че нямат намерение да пускат контестация срещу съдийството.

Единият от финансовите благодетели на МФК Варна Александър Неделчев пък даде знак, че смята да се оттегли, разочарован от липсата на обществена подкрепа при организацията на форум от такава величина. „Дори аз да се оттегля, отборът ще остане и трябва да продължи напред”, каза Неделчев.

Един от опитните състезатели Благовест Марев използва случая, за да призове спонсори, които да подкрепят отбора. „Сега е моментът да се помогне на МФК Варна. В морската столица има достатъчно големи фирми, които могат да помогнат този клуб да върви напред”, каза Марев.

В МФК Варна имат още един повод за притеснение. Един от основните им играчи Венко Иванов, който получи неприятна контузия в срещата с исландския Фьоинир, е със скъсани коленни връзки и му предстои сериозна операция. Венко, който е треньор на националния отбор по футзал, претърпя подобна интервенция на другото коляно, която го извади от игра за около година.

Първото полувреме на срещата изгледа шефът на БФС – Борислав Михайлов, който е и председател на комисията по футзал към УЕФА. Не стана ясно обаче, защо 4-тият в света не остана да изгледа и втората част от срещата.

Съставът на МФК Варна днес: Пенко Димов, Станислав Иванов, Виктор Викторов, Борис Трендафилов, Благвест Марев, Бойчо Марев (Станислав Иванов, ,Георги Герасимов, Даниел Димов, Ивайло Борисов, Георги Георгиев, Явор Софрониев)

МФК ВАРНА - БГА Футзал  5:3
0:1 Йоргенсен 7`12
1:1 Борисов 16`22
1:2 Йоргенсен 24`11
2:2 Герасимов 31`03
3:2 Герасимов 31`13
4:2 Бойчо Марев 31`33
5:2 Герасимов 37`11
5:3 Петерсен 38`19

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "Д"
1. Вегакамератене 9 т
2. МФК Варна 6 т
3. БГА Футзал 3 т
4. Фьоинир 0 т