Новото време и ВМРО още не са решили за Костадинов

Мисия Варна

17-08-2011, 10:08

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Двете партии водят преговори за общо явяване на изборите, като до седмица ще излязат с решение. Целта им е да привлекат повече коалиционни партньори.

Заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов е най-сериозната кандидатура за кмет на Варна, която партията и „Новото време” обсъждат.

Това обяви заместник-председателят на „Новото време” в морския град Христо Христов. Двете партии водят преговори за общо явяване на изборите, като до седмица ще излязат с решение. Целта им е да привлекат повече коалиционни партньори.

"ВМРО са категорично против проучванията за шистов газ и добива му", заяви
председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по време на посещението си във Варна вчера. Основните съображения са от екологична гледна точка, защото технологията на този етап представлява опасност за природата и за здравето на хората. "Икономическият въпрос също не е маловажен, тъй като добивът не е по-евтин от този на газа, който внасяме, и няма да доведе до по-ниска цена." Председателят на ВМРО посочи, че тази технология е забранена в страни като Франция и Канада. Като всяка важна тема за България и тази се политизира, и противниците на шистовия газ се обявяват за лобисти на руски компании, а привържениците за демократи, коментира още Каракачанов.

Той заяви, че канят икономическия министър Трайчо Трайков на публична дискусия относно проучванията за шистов газ. Според лидера на ВМРО в обсъждането трябва да се включат основно специалисти и представители на граждански организации.

Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов поиска нов одит на електроразпределителните дружества у нас. Той посочи, че наскоро обявената им печалба показва, че приходите им са се свили драстично. По думите на Костадинов те са от порядъка на 10-15 млн. лева, което е нереално. Костадинов каза още, че расте и процентът на прехвърлените дейности към външни дружества като надхвърлят  60-70 млн. при ЧЕЗ и 50 млн. при Е. ОН. Това според него показва, че изтичането на капитали от тези дружества навън, както и укриването на приходи продължават въпреки одита, който беше направен миналата година. При него бяха открити огромни нарушения и бяха наложени глоби от няколко милиона, припомни Костадинов. Той заяви, че към момента не са изплатени дори половината от сумите.